• DOLAR 32.562
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2429.191
  • ...
Akçakale de siyer sınavına bin 100 kişi katılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü, 18 Şubat Pazar günü Türkiye geneli düzenlenecek siyer sınavına, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinden katılacakların sayısını açıkladı.

''Onu oku Onu Yaşa'' temasıyla düzenlenecek olan siyer sınavına Akçakale'den katılımın her yıl daha da arttığını belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Akçakale İlçe Koordinatörü Halil Kurtboğan, sınava katılacak olanların sayısının bu yıl bin 100'e çıktığını söyledi.

"Konuyla ilgili bilgi almak isteyenler sınav öncesi bizlere ulaşabilirler"

Bu yıl yapılacak olan sınavların ilçenin altı farklı noktasında yapılacağını belirten Kurtboğan,  pazar günü yapılacak sınavla ilgili şunları söyledi:

"Siyer sınavı kayıtları 27 Ocak 2018 tarihinde sona erdi ve bu süre zarfında ilçemizde, bin 100 civarında kaydımız oldu. Siyer sınavına başvuruların her sene daha da artığını görüyoruz. İnşallah pazar günü altı farklı noktada sınavımız gerçekleştirilecektir. Bununla ilgili olarak, sınava katılacak herkese sınava giriş yerleri bilgilendirme mesajı gönderildi. Konuyla ilgili bilgi almak isteyenler, sınav öncesi bizlere ulaşabilirler." dedi.

"İnsanlarımız Peygamberimizin siyerini bir kez daha okuma fırsatı buldu"

Siyer sınavını düzenlemelerindeki amaçlarının insanların Hazreti Peygamberi daha iyi tanımalarını sağlamak olduğunu belirten Kurtboğan, konuşmasını şöyle bitirdi:

"Sınava vesilesiyle insanlarımız Peygamberimizin siyerini bir kez daha okuma fırsatı buldu. Bu, bizim için güzel bir kazanç oldu. Birkaç gündür sınav hazırlıklarımız devam ediyor. Pazar günü düzenlenecek olan siyer sınavına kayıt yaptırmış herkesi bekliyoruz. Özellikle kırsal kesimden kayıt yaptıranların sınava katılmalarını istiyoruz.''

Sınav saat 11:00 de

Sınav yerleri ile ilgili bilgi veren Kurtboğan, İlçe merkezi için, Atatürk İlkokulu, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu, Abdülhamid Han Ortaokulu, Necip Fazıl Ortaokulunda, köyler için ise Sevimli Köyü Sevimli Ortaokulu, Günören Köyü Günören Ortaokulunda sınavların yapılacağı bilgisini verdi.

Sınavın saat 11:00 de başlayacağını belirten Kurtboğan, katılımcıların en az yarım saat öncesinden sınav yapılacak okulun önünde hazır bulunmaları uyarısında bulundu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir