• DOLAR 32.538
  • EURO 34.921
  • ALTIN 2430.048
  • ...

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Su Ürünleri Tescil Komitesinin kararı yayımlandı.

Bu doğrultuda; Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM), doktor balığı (garra rufa), hamsi (engraulis encrasicolus) ve inci kefalinin (alburnus tarichi) tescili adına başvuruda bulundu.

Su Ürünleri Tescil Komitesinin 2017 yılı olağan toplantısında alınan karara göre, doktor balığı, hamsi ve inci kefalinin tescil edilmesine karar verildi.

Ayrıca toplantıda, sülük ile ilgili genetik bilgilerin yetersiz olduğu ve bu bilgilerin tamamlanarak bir sonraki toplantıda tekrar görüşülmesi kararlaştırıldı.

Özel sektör tarafından tescili talep edilen hibrit tür royal dentexin (Egeli) tescil sürecine alınmış olup, teknik olarak çalışmalara devam edilmesine fakat bu süreçte Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından hibrit türe üretim izni verilmesine ve cyprinion macrostomus türünün tescili için hazırlık çalışmalarının yapılmasına da karar verildi. (Hamza Adiyaman - İLKHA)