• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
KKTC`ye yapılacak yolcuklarda verilecek gündelikler belirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Kuzey Kıbrıs Tük Cumhuriyeti'ne Yapılacak Yolculuklarda Verilecek Gündeliklere Dair Karar'ın yürürlüğe konulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı yayımlandı.

1 Ocak 2018-31 Aralık 2018 döneminde verilecek gündelik miktarları TL bazında en fazla 200,00 (TBMM başkanı, başbakan) ve en az 80,30 (aylık/kadro derecesi 5-15 olan memur ve hizmetliler) oldu.

Bu doğrultuda, kurumlar, hizmetin özellikleri, mevcut ödenek miktarı, resmi veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından ödeme yapılması, görev yerinde ücretsiz veya düşük ücretli yatacak yer temin edilmesi, yemek ihtiyaçlarının kısmen veya tamamen karşılanması gibi hususları dikkate almak suretiyle belirtilen miktarlardan daha aşağı miktarda gündelik ödeyebilecekler. Ancak bu şekilde ödenecek gündeliklerin ilgililerce kabul edildiğinin, görev mahallinden ayrılmadan önce idarelere yazılı olarak bildirilmesi gerekiyor.

KKTC'ye geçici görevle gönderilen ve bu karar hükümlerine göre gündelik ödenenlerden yatacak yer temini için ödedikleri ücretleri belgelendirenlere, belge bedelini aşmamak ve her defasında 10 gün ile sınırlı olmak üzere, gündeliklerinin yarısına kadar olan kısmı yatacak yer ücreti olarak ödenecek.

14 Temmuz 1964 tarihli ve 500 sayılı Kıbrıs'a Gönderilecek Türk Askeri Birliği Mensuplarının Aylık ve Ücretleriyle Çeşitli İstihkakları ve Birliğin Başka Giderleri Hakkında Kanun'un birinci maddesinin birinci fıkrası kapsamında bulunanlara, bu karara göre ayrıca ikamet gündeliği ve KKTC'de yapacakları geçici görev ve yolculukları için gündelik verilmeyecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir