• DOLAR 32.588
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2414.266
  • ...
Bazı üniversitelerde yeni fakülte, yüksekokul ve enstitü kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, bazı üniversitelerde yeni fakülte, yüksekokul ve enstitü kurulmasına dair karar yayımlandı.

Buna göre; İstanbul Bilim Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Uygulamalı Bilimler Fakültesi, KTO Karatay Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Yabancı Diller Yüksekokulu, Piri Reis Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Hukuk Fakültesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Sağlık Bilimleri Enstitüsü kuruldu.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Antalya ili Gaziosmanpaşa ilçesinde Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Uluslararası Tıp Fakültesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Spor Bilimleri Fakültesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Lisansüstü Programlar Enstitüsü kuruldu.

Ayrıca, İstanbul Bilim Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan Sağlık Yüksekokulu ile Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan Nazilli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler enstitüleri ise kapatıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir