• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Işık: Kürtlerin başındaki en büyük bela PKK, YPG ve PYD belasıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Ağrı'ya gelen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Valilik ziyaretinin ardından Cumhuriyet Caddesi'nde esnafı ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Başbakan Yardımcısı Işık, talep ve sorunları yerinde dinleyerek not aldı.

Işık, esnaf ziyaretlerini tamamladıktan sonra AK Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın ve beraberindeki heyetle birlikte AK Parti Ağrı İl Başkanlığına geçerek partililerle bir araya geldi.

Ağrı'nın Türkiye'nin güzel illerinden biri olduğunu ancak terör yüzünden istediği konuma gelemediğini belirten Işık, "Ağrı'da terör belası olmasaydı, Ağrı'yı ayaklarından tutup da sürekli aşağı çeken şu güvenlik endişesi olmasaydı Ağrı'da bugün bu işsizlik, yoksulluk olur muydu?" diye sordu.

Işık, "Ağrı, hamdolsun son yıllarda ciddi bir mesafe aldı. Bu topraklardaki bin yıllık kardeşliğimize keşke terör belası kast etmeseydi. O zaman bugünlerden çok daha iyi durumda olacaktık. Birileri bu noktada yapılan devlet hizmetlerini bile 'İşte terör örgütü olmasaydı bu hizmetler yapılmazdı' gibi maalesef saçma sapan gerekçe ile savunuyor. Terör olmasaydı Ağrı daha fazla yatırım almış olurdu. Ağrı'da kişi başına düşen milli gelir bugün Türkiye'nin batısı ile çok farklı olmazdı. Bunu görüp bu propagandayı yapanlara karşı AK Parti teşkilatı olarak ortaya koymamız lazım." dedi.

"Ciddi bir işsizlik problemimiz var"

Başbakan Yardımcısı Işık, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Teröre karşı yoğun bir mücadele var. O mücadeleyle birlikte terör örgütü adım atamaz hale geldi. Bu mücadele kararlılıkla sürecek. Kimse devletin meşru güvenlik gücünün dışlında elinde silahla gezemeyecek. Bu devlet otoritesi için olmazsa olmazdır. Bir taraftan terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Burada en küçük bir taviz yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın duruşunu biliyoruz. Ama sadece terörle mücadelenin güvenlik boyutuyla da yetinemeyiz. Bunun yanında biz Ağrı'yı daha fazla nasıl kalkındırırız, istihdamı, üretimi nasıl artırırız. Ağrı'yı bir cazibe merkezi haline nasıl getiririz? Onun çalışmasını yürütüyoruz. Biz terörle mücadelenin ekonomik, sosyal, kültürel, manevi boyutunu atmamız gereken diğer adımları da adım adım atıyoruz. Yani bu işi sadece güvenlik güçlerine havale etmiş değiliz. Geldik, kamu bürokrasimizle geniş bir değerlendirme toplantısı yaptık. Kamu yatırımları ve kamu hizmetleri, kamu hizmeti sunarken arkadaşlarımızın özellikle içinde durum bunların hepsini değerlendirdik. Daha sonra çıktık esnaf ziyareti yaptık. Vatandaşımızı ne istiyor, bizden beklentiler ne. Görüyoruz ki ciddi bir işsizlik problemimiz var. Hangi adımı atarsanız atın eğer güvenlik noktasında endişe varsa yatırım olmaz."

"Afrin operasyonu sadece ve sadece PYD-YPG terör örgütüne karşıdır"

Işık, "Bir taraftan Türkiye'de bu PKK terör örgütüyle, DEAŞ ile diğer aşırı sol terör örgütleri ve FETÖ ile uğraşıyoruz. Bir taraftan da bölgede birilerinin taşeronluğuna soyunmuş PYD-YPG ile uğraşıyoruz. Birileri Türkiye'nin Afrin harekatını, operasyonunu Kürtlere karşı bir operasyon olarak sunmaya çalışıyor. Değerli arkadaşlar bu operasyon sadece ve sadece PYD-YPG terör örgütüne karşıdır. O da PKK'nın Suriye'deki koludur. Bizim maalesef NATO'daki bazı müttefiklerimiz ısrarla PKK ile PYD'yi birbirinden ayrı tutmaya çalışıyorlar. Ben de geçmişte Savunma Bakanı olarak bütün NATO üyesi ülkelere PYD'nin YPG'nin PKK'nın Suriye kolu olduğunu belgelerle sunmuştum. Ama birçoğu 3 maymunu oynadı. Göremedik, bilmedik, duymadık. Ne oldu? Dün Amerika İstihbarat Örgütü senatoya yaptığı sunumda YPG'yi, PYD'yi PKK'nın Suriye'deki milis gücü olarak tanımlıyor. Biz size kaç senedir bunu söylemiyor muyuz? Kürtlerin başındaki en büyük bela PKK, YPG ve PYD belasıdır" dedi.

ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinin Ortadoğu ve bölgenin birlik olmasına engel olduklarını söyleyen Başbakan Yardımcısı Işık, batılı ülkelerin kendileri için birlik beraberlik istediğini ancak mesele Ortadoğu bölgesi olduğunda bölme ve parçalama istediğini belirtti.

"PYD/YPG ve PKK'yı kullanarak Suriye'de bir takım güçlerin uydusu yapılar oluşturmaya çalışıyorlar"

Irak Kürdistan Bölgesinde geçtiğimiz yılın eylül ayında yapılan bağımsızlık referandumuna da değinen Başbakan Yardımcısı Işık, "Sayın Barzani israilin gazına geldi.  Ne oldu şimdi Kuzey Irak'ta? Soruyorum sizlere, perişan oldular değil mi? Hangimizin bundan mutlu olması mümkün? Olan yine bölge insanına oldu. Onun sıkıntısını bölge insanı çekiyor. İyi de kardeşim bu bölge sizin oyuncağınız mı? İstediğiniz gibi bölüp, istediğiniz gibi parçalayıp istediğiniz gibi harita üzerinde şekillendireceğiniz bir bölge mi bu bölge. Şimdi PYD/YPG ve PKK'yı kullanarak Suriye'yi bölme orada bir takım güçlerin uydusu yapılar oluşturmaya çalışıyorlar. Bunun içinde kendisi gibi düşünmeyen bütün Kürtleri ya ölüm ya sürgün ya zulüm yaparak bir şekilde bertaraf ediyorlar. İyi de herkes sizin gibi düşünmek zorunda mı? Herkes sizin dediğinize uymak zorunda mı? Onun için bugün Kürt kardeşlerimizin başında ki en büyük bela PKK-PYD-YPG belasıdır. Türkiye olarak inşallah bu belayı ortadan kaldıracağız. Kürt kardeşlerimiz de özgür iradeleri ile kendi temsilcilerini seçebilecek" ifadelerini kullandı. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir