• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri Bilgilendirme Toplantısı'na katılmak için dün Van'a geldi.

Toplantı öncesi Çiftçi ve Seymenoğlu Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nu makamında ziyaret etti.

 Ziyarette kısa bir konuşma yapan Van Valisi Murat Zorluoğlu, "Sayın bakanımızla yakın bir teşrik-i mesai içerisinde çalışıyoruz. Başta Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın ilimize taalluk eden hizmetleri olmak üzere ilimizi ilgilendiren tüm kamu hizmetlerinde Sayın bakanımız Ankara'da bize her zaman destek oldu, olmaya da devam ediyor. İnşallah hükümetimizin de bakanlıklarımızın da Van'a pozitif ayrımcılığı devam edecek ve 2018 yılı içerisinde de hem Gümrük Ticaret Bakanlığı olarak hem de diğer bakanlıklar olarak ilimize çok daha fazla kamu yatırımları ve hizmetlerinin geleceğine biz yürekten inanıyoruz." dedi.

Daha sonra söz alan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, hükümet olarak Van'a önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

"Van bölgenin en önemli merkezi, en önemli illerden birisi. Bölgenin, deyim yerindeyse, tamamıyla depo ili ve bölgenin itici gücü. Bu anlamda da Van çok çok önemli. AK Parti Hükümetlerimiz döneminde Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın çok özel ilgi gösterdiği, sahiplendiği ilimiz Van. Bu anlamda da AK Parti Hükümetleri döneminde çok ciddi yatırımlar aldı, çok önemli hizmetler aldı. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda bakanlık olarak ta bizde yine Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın talimatı ile burada önemli yatırımlar yaptık ve bundan sonraki süreçte de yapacağız inşallah."

Valilik ziyareti ardından Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi ile Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, Van Gıda ve Tarım İl Müdürlüğü'nde Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü'nün organizasyonu ile düzenlenen Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri Bilgilendirme Toplantısı'na katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, kooperatifçilikle ilgili yanlış bir algı olduğunu ve bunun değişmesi gerektiğini belirterek, "Memleketimizde kooperatifçilik konusunda ne yazık ki yanlış bir algı var. Bunun değişmesi gerekiyor. Önemli kooperatiflerimiz var. Bu algıyı değiştirmek için bizim çok çalışmamız gerekir." diye belirtti.

Daha sonra konuşan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Çiftçi de kooperatiflerin önemine değindi.

Van'da gerçekleştirdikleri hizmetlerden en önemlilerinden birinin de Kapıköy Sınır Kapısı olduğunu ifade eden Çiftçi, şunları söyledi:
"Van'a çok önemli yatırımlar yaptık bunlardan biri de Kapıköy Sınır Kapısı. Mayıs ayı içerisinde burayı açacağız. Zaman zaman sosyal medyada ve farklı yollarda bir takım olumsuz şeyler görürüz. Biz bunlara müsaade etmeyeceğiz. Bunu yayan arkadaşlara söylemek isterim; bizim amacımız üzüm yemek olmalıdır, amacımız bağcıyı dövmek olmamalıdır. Biz hiçbir şekilde hiçbir şeyin mazeretine sığınmayacağız, gereğini yapacağız. Gördüğünüz gibi gereğini de yaptık. Ancak beni üzen bir şey var ki onu da ifade etmek istiyorum: Sanki Van'a turist gelmese birileri çok mutlu olacaktır. Büyük bir yatırım yaparken bazı küçük şeyleri ortaya atmak çok doğru değil. Mutlaka gereğini yapacağız. Sayın Valimiz burada, bölge müdürümüz burada anında yetişip gereğini yapacaklardır. Bir bütün olarak hepimiz aklıselim hareket etmek zorundayız. Van'ın ekonomisi, ticareti ve turizmi açısından bunu yapmak zorundayız."

"Lisanslı depozit çalışması başlattık"

Van'a yapılan bir diğer önemli yatırımın da çiftçilerle ilgili olanı olduğunu söyleyen Çiftçi, "Van için yine çiftçilerimizi ilgilendiren çok değerli bir projemiz oldu. Van Ticaret Borsası ve Yönetim Kurulu ile görüşmemizde lisanslı depozit çalışması başlattık. Çok önemli bir yatırım. Ankara'da şirketin müracaatını yaptılar, arkadaşlarım talimatı verdiler. Kısa sürede lisans sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bakanlık uzmanları yenilenebilir Enerji Kooperatifleri konusunda bilgilendirmede bulundu.

Toplantı, soru-cevap bölümü ile son buldu. (Yunus Tuğrul-İLKHA)