• DOLAR 32.428
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.979
  • ...
Tillerson: YPG`ye asla ağır silah vermedik, geri alınacak bir şey yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK/YPG'ye binlerce TIR silah yardımı yapan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye ziyareti öncesi, "YPG'ye asla ağır silah vermedik, dolayısıyla geri alınacak bir şey yok. Türkiye ile ana hedeflerimiz tamamen ortak." açıklamasını yaptı.

Türkiye'ye geçmeden önce Lübnan'da basın toplantısı düzenleyen Tillerson, bir soru üzerine, ABD'nin YPG'ye ağır silah vermediğini iddia etti. Tillerson, "Dolayısıyla geri alınacak bir şey yok" dedi. ABD Dışişleri Bakanı, " Türkiye ile ana hedeflerimiz tamamen ortak." ifadelerini de kullandı.

Özellikle 2017 yazında Rakka operasyonunun başlaması öncesinde ABD, DSG'ye adeta silah yağdırmıştı. Amerikan basınında ABD'li yetkililere dayanarak verilen haberlerde, DSG'ye teslim edilen silahlar arasında ağır makinalı tüfekler, mühendislik ekipmanları, havan topları, omuzdan ateşlemeli silahlar ve bunlara ait mühimmatlar, zırhlı araçlar ve buldozerlerin yer aldığı aktarılmıştı. ABD yönetiminin yaptığı açıklamalarda, verilen tüm silahların seri numaralarının kayıt altında tutulduğu belirtilmişti.

Ayrıca Pentagon, 2019 bütçesinde, SDG adını kullanan YPG/PKK'ye eğit-donat için 300, örgüte kurdurulan sınır güvenlik gücü için de 250 milyon dolar ayırmıştı. (İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir