• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
"Siyer sınavına katılım yüzde 60 arttı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl, "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Türkiye genelinde düzenlenecek olan Siyer Sınavı, 18 Şubat Pazar günü yapılacak.

Siyer Sınavı hakkında İLKHA'ya açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Mardin Koordinatörü Nureddin Gezgin, bu sene 7'ncisini düzenleyecekleri Siyer Sınavı için hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti.

Halkın ve özellikle öğrencilerin bu yıl büyük bir teveccüh gösterdiğini kaydeden Gezgin, geçen yıla oranla yüzde 60'lık bir artışın yaşandığını aktardı.

Sınava girecek öğrencilere başarılara dilerek ailelerine önemli tavsiyelerde bulunan Gezgin, ailelerden çocuklarını üniversite sınavına götürür gibi sınav merkezlerine getirmelerini istedi.

"Mardin ve Şırnak'ta 28 bin hanede siyer kitabı okundu"

Sınav hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Gezgin, şunları söyledi: Şu ana kadar Mardin'den sınava katılmak için 14 binin üzerinde kişi kaydını yapmıştır. Şırnak'ta ise aynı sayıya yakın kişi kaydını oluşturmuştur. Mardin ve Şırnak'ta toplam 28 bin eve Peygamber Efendimizin siyretini anlatan kitaplar girdi. Bu kitaplar çok dikkatli ve özenle okunuyor, içlerinden sorular çıkarılıyor. Gruplar halinde insanlar toplanıp sınava çalışılıyor. Bazı evlerde anne, baba, çocuk birlikte çalışarak sınava hazırlıyorlar. Bu açıdan çok sevinçliyiz ve umutluyuz. Çünkü Peygamber Efendimiz gibi ulvi bir şahsiyeti evlere yeniden götürdük. Evlerin sohbet konusu ve onunla vakit geçirdikleri bir konu haline getirdik. 7 yıl önce bu işe başladığımızda bu alanda hemen hemen tektik. Şu ana baktığımızda Milli Eğitim camiası başta olmak üzere onlarca İslami camia bu işe el atmış ve adeta bizimle yarışıyorlar. Bu da hayırda yarışın çok güzel bir örneğidir. Bu açıdan da mutluyuz. Halkımızı, Peygamber Efendimizin hayatından, âlemlere rahmet ve kurtuluş önderi olarak gönderildiğinden haberdar ediyoruz."

"Sınava en çok rağbeti öğrenciler gösteriyor"

Sınavın 4 kategoriden yapılacağını hatırlatan Gezgin, halkın Hz Muhammed'in hayatından bir pay almaları düşüncesiyle her kesimden bu sınava katılımlarını sağladıklarını söyledi.

Gezgin, "İlkokul, ortaokul, lise ve liseden sonrakiler için ayrı ayrı kategorilerimiz var. Çobanlık yapan birinden esnaflık mesleğini icra edene kadar, ev hanımından üniversitede okuyan öğrencilere kadar siyer sınavımız toplumun her kesime hitap ediyor. Baktığımızda en çok rağbet ortaöğretimlerden ve liselerden geliyor. Buda bizi daha çok sevindiriyor. Çünkü bir çocuk, çocuk yaşta Peygamber Efendimizi tanısa, hayatını okusa, rehberliğini, liderliğini ve kendi dönemindeki halkı nasıl cehaletten kurtardığını iyi anlarsa çok iyi bir rehber profili öğrenmiş olacak." dedi.

"Teveccüh her sene katlanıyor"

Bu sene Siyer Sınavı'na rağbetin geçen seneye göre yüzde 60 arttığına dikkat çeken Gezgin, Kızıltepe'de geçen sene bin 700 kişinin Siyer Sınavı'na katıldığını, bu sene ise 3 bin den fazla kişinin kayıt yaptırdığını ve her sene teveccühün katlanarak arttığını söyledi.

"Hediye sayılarını çoğalttık"

Sınavda dereceye girenlere Türkiye geneli büyükler kategorisinde 5 umre ödülü ve 2 bin değişik hediye vereceklerini belirten Gezgin, sözlerini şöyle devam etti:

"5 kişiyi umreye gönderme haricinde 2 bin hediyelerimiz olacak. Onlarca bilgisayar, tam altın, yarım altın ve powerbank, tablet... Toplamda 1.2.3. kategorilerde 2 bin hediye verilecek inşallah. 4'üncü kategoride ise bu sene 5 kişiyi umreye günderiyoruz. Özellikle bu sene öğrenciler daha fazla hediye alsın diye umre sayısını azalttık diğer hediyelerin sayılarını çoğalttık."

"Tüm hazırlıklar tamam"

Sınav merkezleri hakkında bilgiler veren Gezgin, "Mardin merkezde 5 okul ve 3 köyde, Nusaybin'de 9 okul ve 3 köyde, Midyat'ta 14 okul ve 22 köyde, Kızıltepe'de 9 okul ve 10 köyde, Dargeçit'te bir okul ve 7 köyde, Derik'te 2 okul ve 3 köyde sınavımız yapılacak. Şırnak bölgesinde de; Şırnak merkezde 2 okulda 5 ve köyde, Güçlükonak merkezde bir okulda ve 2 köyde, Silopi merkezde 14 okulda ve 10 köyde, İdil merkezde 13 okulda ve 22 köyde, Cizre merkezde 14 okulda ve 15 köyde sınav yapılacak. Sınavlara yönelik hazırlıklarımız bitmiştir. Sınıfları belirlemişiz, görevlilerimiz her yerde vardır. Ayrıca teftiş kurulumuzda olacak 2-3 tane görevlimiz müfettiş mahiyetinde okulların hepsini tek tek gezecekler. İnşallah sınava katılacak olan kardeşlerimiz geldiklerinde hiç bir sorunla karşılaşmayacaklar. Pazar günü gönül rahatlığıyla sınava katılacaklar."

"Aileler çocuklarını üniversite sınavına götürür gibi getirsinler"

Son olarak sınava girecek öğrencilere başarı dileyen Gezgin, ailelere de tavsiyelerde bulundu. Gezgin, "Aileler, üniversite sınavlarına gidermiş gibi çocuklarıyla gelsinler ve onları motive etsinler. Aileler bunu yapacak olurlarsa, Peygamber Efendimize sahip çıkma mükâfatından onlar da yararlanacaklar. Çocukları da bilinçle ve şuurla ne kadar güzel bir şey yaptıklarını anlayarak gelecek. Bu sınavın kaybedeni yoktur, bu açıdan Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmiş olmaları aslanda en büyük ödüldür. Diğer ödüllerimiz de teşvik mahiyetinde küçük ödüllerdir." dedi. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir