• DOLAR 32.347
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2308.142
  • ...
İnternet yayınlarına yönelik denetim açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Youtube ve Netflix gibi internet üzerinden yayın yapan lisanslı kuruluşların yayın yapabilmek için Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK) ilave bir lisans almak zorunda oldukları yönünde açıklamalar basında yer almıştı.

Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, internet üzerinde yapılan televizyon yayınlarına yönelik denetime ilişkin düzenlemenin sansür olarak yorumlanmaması gerektiğini söyledi.

Televizyon yayıncılığında normal olan şeylerin internet yayıncılığında da geçerli olmasının hedeflendiğini bildiren Arslan, "Bugün televizyonlarda sansür mü var? Her program yayınlanabiliyor. Herkes hakkaniyet ölçüleri içinde, ülkemizin ve insanımızın değer yargıları ölçüsü çerçevesinde yayınlarını yapıyor. Hiçbir şekilde hiçbirinin yayını önlenmiyor. Ahlaki değerler var, müstehcenlik var. Düzenlemenin amacı, televizyon dışındaki yayınlarda yanlışlıkların engellenmesi, yanlışlıklara müdahale edilmesidir. RTÜK ve BTK gerekli işlemleri yapıyor. İnternet üzerinde yapılan televizyon yayınlarında da bu tip sınırlamalarla işimizi yapacağız." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir