• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
"Türkiye emperyalizme karşı savaşıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TSK tarafından 20 Ocak tarihinde Suriye'nin Afrin bölgesine başlatılan operasyon 26'nci gününde devam ederken Memur-Sen Batman Şube Başkanlığı tarafından yazılı basın açıklaması yapılarak operasyona destek verildi.

"Emperyalizme karşı savaştayız" ifadeleri kullanılan açıklamada, Afrin operasyonunu "savaş" olarak göstermeye kalkışanların olduğuna dikkat çekildi.

Türkiye ve bölgede son 5 yıl içerisinde yaşanan olayların müsebbiplerinin DEAŞ, PKK/PYD ve FETÖ olduğu belirtilen açıklamada, "DEAŞ, PKK/PYD ve FETÖ arasındaki hem gizli hem de kirli ittifak, bütün çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır. Afrin'de yürütülen operasyona karşı içeride karşıt cephe oluşturmak için ter ve dil dökenler de bizim nazarımızda bu kirli ittifakın, tapınak şövalyeleri hükmündedir. 15 Temmuz'da FETÖ aparatıyla gerçekleştirilen işgal girişimi sırasında, sınırımızın güneyinde PKK'lı teröristlerin tetikte bekletildiği herkesin malumu. Suriye'nin kuzeyinde DEAŞ ile PKK/PYD arasındaki dönüşümlü strateji de öyle. DEAŞ ile mücadele ediyor diyerek PYD'nin terör faaliyetlerinin DEAŞ'la üstünün örtüldüğünü de hepimiz biliyoruz. Daha da ötesi, DAEŞ'le mücadele hikâyesi abartılarak PYD'nin silah sermayesi artırılarak, örgütler arası dayanışmanın derinleştirildiğini de biliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi: "Sözde barış yanlısı gerçekte emperyal geminin tayfası olanlar, 'savaşa karşı barış', 'savaş halk sağlığı sorunudur', 'barış, hemen şimdi' beyanlarıyla, Türkiye'nin hak ve adalet mücadelesini akamete uğratmak için 'barış' gibi mübarek bir kavramı dahi silaha dönüştürmek hesabı içindedirler. Biz sulh istiyoruz. Biz adalet istiyoruz. Fakat emperyalizm bölgemizden kovulmadan, emperyal taşeronu kanlı terör örgütlerinin kökü kazınmadan bunun sağlanamayacağını da çok iyi biliyoruz. Bu yüzden de çok rahat şunu deklare ediyoruz; Türkiye, terörle mücadele ediyor, emperyalizme karşı da onurlu bir savaş veriyor. Tam da bu yüzden Türkiye'nin Afrin'de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'nı bütün benliğimizle destekliyor, cephede vuruşan askerlerimize de 'Allah yardımcınız olsun' diyoruz." (İLKHA)                

Bu haberler de ilginizi çekebilir