• DOLAR 32.44
  • EURO 35.43
  • ALTIN 2330.66
  • ...
"Emperyalizm bölgeden kovulmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Eğitim-Bir-Sen Şubesi tarafından "Tüm Anadolu Ayaktayız Emperyalizme Karşı Savaştayız" sloganıyla basın açıklaması yapılarak, emperyalizmin bölgeden kovulmadan adalet ve sulh bölgeye gelinmeyeceği belirtildi.

Basın açıklamasında sık sık, "Suriye, ABD'ye mezar olacak, katil ABD Suriye'den defol, katil ABD işbirlikçi PYD, emperyalist ABD işbirlikçi PKK" sloganları atıldı.

Memur-Sen İl Binasının önünde basın açıklamasını okuyan Eğitim- Bir-Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Yunus Memiş, emperyalizmin bölgeden kovulmadan adalet ve sulh olunmayacağına dikkat çekti.

"Türkiye'ye yönelik örtülü savaş ilanını perdelemeye çalışıyorlar"

Memiş, Türkiye'ye yönelik örtülü savaşa işaret ederek, "Emperyal kulvarda, kapitalist blokta yer alan sözüm ona müttefik ve dost ülkelerin Türkiye'ye yönelik örtülü savaş ilanını, "sivil hassasiyeti" ambalajıyla perdelemeye çalışanlar var. Afrin'de yaşananlar üzerinden ortaya çıkan iki fotoğraf var. İlki; küresel terörle mücadele konusunda bedenini taşın altına koyan, Türkiye'dir. İkincisi ise terör örgütlerinin sırtını sıvazlayan, silah ve mühimmat yardımlarıyla terör örgütleriyle stratejik ortaklık kuran, bu şekilde Türkiye'nin yoluna taş koymaya çalışan küresel şer şebekesidir." dedi.

"Emperyalizm Suriye'de kirli bir düzen oluşturmak istiyor"

Emperyalizmin Suriye'de kurmak istediği düzene dikkat çeken Memiş, "Emperyalizmin yerli lejyonerlerinin, kapitalizmin içerideki sinsi işbirlikçilerinin algılarda oluşturmak istedikleri cepheyi de ancak bu şekilde dağıtabiliriz. Zeytin Dalı, Türkiye'nin emperyalizme direnme iradesinin, emperyalistlerin Suriye'de oluşturmak istediği düzeni reddetme mücadelesinin adıdır. Afrin, emperyal aklın çöküşünü sağlayacak, sömürgen devletlerin Ortadoğu'dan göçüşünü hızlandıracak iradenin karargahıdır. Suriye'de oluşturmak istedikleri düzen öyle kirli bir düzen ki; tarihte eşine pek az rastlanır şekilde milyonlarca insanı katletti, yerlerinden yurdundan etti. Bu, emperyalizmin "toza dönüştürme stratejisidir." ifadelerini kullandı.   

Suriye'yi toza dönüştürme stratejisinin, emperyalizmin masa başında kurguladığı ve bizim medeniyet coğrafyamızda birkaç asırdır uyguladığı bir şiddet stratejisi olduğunu açıklayan Memiş, "Bu stratejinin uygulama aparatı, terörizmdir. Kullanışlı aptalları, terör örgütleridir." ifadelerine yer verdi.  

"28 Şubat mağduru olan yüzlerce kişi hâlâ cezaevinde"

Memiş basın açıklamasını şöyle sürdürdü: "28 Şubat'ta FETÖ'nün neler yaptığı, 28 Şubat mağduru olan yüzlerce kişinin hâlâ cezaevinde olduğu ve hâlâ birçok kişi 28 Şubat fişlemesi ile görevinden uzaklaştırıldığı, 15 Temmuz'da FETÖ aparatıyla gerçekleştirilen işgal girişimi sırasında, sınırımızın güneyinde PKK'lı teröristlerin tetikte bekletildiği de herkesin malumu! Şimdi güvenli bölgeden bahsediyorlar. Kimin güvenliği? Emperyalizmin aparatı eli kanlı terör örgütü PYD'ye zaman kazandırmak olmasın? Birinci dünya savaşından sonra kabileleri devletleştirenler, bugün de terör örgütlerini devletleştirme peşinde koşuyorlar. Bu kez yakalandılar, Türkiye'nin çelmesine maruz kaldılar."

"Emperyalizm şiddet ve terörü bütün dünya sathına yaymak istiyor"

FETÖ'nün darbe girişimini emperyalizmin aparatı olarak nitelendiren Memiş, basın açıklamasında, emperyalizmin hem Türkiye'de hem de medeniyet coğrafyasında defedileceğini söyledi.

Emperyalizmin hedeflerine de değinin Memiş, "Kimsenin kimseyi sömürmediği, hakça paylaşımın gerçekleştiği bir dünya için mücadele ediyoruz. Ne var ki; emperyalizm, başta bölgemizde olmak üzere sömürü düzenini sürdürmek için şiddeti ve terörü bütün dünya sathına yaymaktan çekinmemektedir." ifadeleri ile basın açıklamasını sürdürdü. Biz sulh istiyoruz. Biz adalet istiyoruz. Fakat emperyalizm bölgemizden kovulmadan, emperyal taşeronu kanlı terör örgütlerinin kökü kazınmadan bunun sağlanamayacağını da çok iyi biliyoruz." ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz -İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir