• DOLAR 32.582
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2430.45
  • ...
FETÖ`nün askeri yapılanmasına operasyon: 4 tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FETÖ'nün askeri yapılanmasına yönelik Siirt merkezli 20 ilde gerçekleştirilen operasyonda, gözaltı kararı verilen 31 kişiden 4'ü tutuklanarak ceza evine konuldu.

Siirt İl Emniyet Müdürlüğünden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, FETÖ/PDY askeri yapılanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; 26.01.2018 tarihinde Siirt Merkezli 20 farklı ilde görev yapan, yapmış FETÖ/PDY mensuplarına yönelik yürütülen operasyonda 31 şahsa yönelik olarak eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtilerek, "Bu operasyonda yakalanan 30  şahsın işlemleri tamamlanmış olup, sevk edildikleri adli makamlarca; 1yüzbaşı,1 astsubay, 2 uzman erbaş olmak üzere toplam 4 şahıs "tutuklanarak" Siirt E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir" denildi.

Açıklamada, 1 üsteğmen, 7 astsubay, 4 jandarma astsubay, 9 uzman jandarma, 1 uzman erbaş,1 öğretmen,1 ev hanımı olmak üzere toplam 24 şahsın ise "Adli Kontrol" şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

2 Şahsın ise Emniyet Müdürlüğünde yapılan işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla salıverildiği, firari bir şahıs için ise yakalama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.  (Murat Orhan İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir