• DOLAR 32.587
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2512.213
  • ...
"Sahte cennet sessiz çığlık" isimli tiyatro sahnelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Belediyesi tarafından uyuşturucu madde bağımlılığını anlatan "Sahte cennet sessiz çığlık" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Kızıltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından madde bağımlılığının zararlarına dikkat çekmek için öğrencilere yönelik Mimar Sinan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinin konferans salonunda tiyatro oyunu gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili belediyeden yapılan açıklamada, "Sosyo kültürel ve ekonomik dışlanmaya maruz kalmış çocuk ve gençlerin psiko sosyal gelişimlerini olumsuz etkileyebilecek olası suça karışma, madde kullanımı, okul eğitimini bırakma gibi tutum ve davranışlardan uzak tutularak kişisel gelişimlerine destek olmak, sosyal ve toplumsal hayata daha etkin katılımlarını sağlamak amacıyla madde ve teknoloji bağımlılığının verdiği zararlara dikkat çekmek için ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik iki seanstan oluşan tiyatro oyunu sahnelendi." denildi.

Tiyatronun gerçek olaylardan esinlenerek yapıldığı belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Oyunda Hem Madde bağımlılığını hem de teknoloji bağımlılığına karşı gençleri bilinçlendirmek için sahnelenen oyunda iki farklı aile yapısını anlatıldı. Gerçek olaylardan esinlenerek yazılan tiyatro öğrencilerden büyük bir beğeni aldı." (Mehmet Aslan-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir