• DOLAR 32.521
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2419.857
  • ...
`Netanyahu polisi baskı altında tutuyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ilgili uzun süredir gündemde olan 'yolsuzluk soruşturması'yla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor.

İsrail polisi, Netanyahu'nun yolsuzluk yaptığıyla ilgili yeterli deliller olduğunu açıkladı. Halk, Netanyahu'nun istifasını istiyor ancak Netanyahu görevi bırakmayacağını söyledi.

Yolsuzluk yaptığına dair yeterli delil var

İsrail polisi, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun "rüşvet aldığı, yolsuzluk yaptığı ve görevi kötüye kullandığı şüphesine" dair yeterli delil bulunduğunu belirterek, savcıya iddianame hazırlaması tavsiyesinde bulundu.

İsrail polisi, Netanyahu hakkında yürüttüğü iki farklı yolsuzluk soruşturmasını tamamladığını açıkladı.

Polisten yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun "rüşvet aldığı, yolsuzluk yaptığı ve görevi kötüye kullandığı" şüphesiyle yürütülen ve "1000 numaralı konu" olarak bilinen soruşturma kapsamında, başbakan aleyhine yeterli delile ulaşıldığı bildirildi. Söz konusu soruşturmanın iş adamı Arnon Milchan ve Avustralyalı bir diğer iş adamı James Packer ile bağlantılı olduğu belirtildi.

İsrail polisi yeniden soruşturma istiyor

İsrail polisi, Netanyahu, iş adamlarından rüşvet ve pahalı hediyeler aldığı gerekçesiyle yeniden soruşturulmasını istedi.

İsrail Emniyet Müdürü: Netanyahu bizi baskı altına almaya çalışıyor

İsrail Emniyet Müdürü Roni eş-Şeyh, Başbakan Netanyahu hakkındaki yolsuzluk soruşturmasını yürüten polislerin takip edilerek baskı altına alınmaya çalışıldığını iddia etti.

Emniyet Müdürü Şeyh, yerel basına verdiği röportajda, yolsuzluk soruşturmasında görevli polislerin "güçlü unsurlar" tarafından takip edildiğini ve üzerlerinde baskı kurma çabaları olduğunu söyledi. Polisleri takip eden unsurların kim olduğunu bildiklerini, birilerinin bu isimlere ödeme yaptığını belirten Şeyh, polislerin ailelerinin de tehdit edildiğini ima etti.

Başbakan Netanyahu ise polisin açıklamasının ardından yaptığı konuşmada hakkındaki iddiaların "asılsız" olduğunu ve sonunda hiçbir şey çıkmayacağını savunarak, "Ben bugüne kadar ne yaptıysam İsrail'in çıkarı için yaptım. Bugünden sonra da bunu yapacağım. İsrail'e liderlik etmeye devam edeceğim." şeklinde konuştu.

Netanyahu hakkında devam eden soruşturmalar, "iş adamlarından pahalı hediyeler aldığı, Yedioth Ahronoth sahibi ve yayıncısı Arnon Moses ile kendi lehine yayın yapması için pazarlık yaptığı ve Almanya'dan alınan denizaltılarda adının yolsuzluğa karıştığı" iddialarını içeriyor.

Netanyahu'nun, yolsuzluk yaptığının kesinleşmesi durumunda görevinden istifa etmek zorunda kalabileceği belirtiliyor.

ABD'den açıklama: İsrail'in iç meselesi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun rüşvet aldığı, yolsuzluk yaptığı ve görevi kötüye kullandığı yönündeki iddialara ilişkin, "Gelişmeleri biliyoruz, fakat bu konunun iç mesele olduğunu düşünüyoruz" dedi. (AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir