• DOLAR 32.371
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.29
  • ...
"Yıkılacak stadyumunun yerine cami yapılsın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te kent merkezinde bulunan ve yıkımına karar verilen Kamil Ocak Stadyumu'nun yeri ile ilgili haftalardır tartışmalar devam ediyor.

Geçtiğimiz ay Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında alınan karar ile kent merkezindeki stadın, Valilik Binasının ve Eski Vergi Dairesi'nin yerine TOKİ'nin ticaret ve konut alanları yapacağı açıklamasının tepki görmesi üzerine söz konusu stadın yeri ile ilgili tartışmalar Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı birinci birleşim toplantısında tekrar gündeme geldi.

Toplantıda, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, stadın yeri için TOKİ Başkanının bir ay içinde Gaziantep'e geleceğini, tüm STK'ların ve partilerin ortak düşüncesi ile bir çalıştay yapılacağını belirtti.

Söz konusu stadın yeri ile ilgili yapılacak çalıştayı değerlendiren Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin açılışında "Benim daha önce aldığım bir söz var. Gaziantep'te yeni bir stat yapılıyor. Mevcut stadında yerine 10 bin kişi kapasiteli büyük bir cami, cuma camisi yapılacak. Bu konu ile ilgili çalışmaları, gerek Belediye Başkanımız Fatma Hanım gerekse de Konukoğlu ailesi takip ediyorlar." açıklamasını hatırlattı.

"Belediye üzerinden bir baskı kurmaya çalışıyorlar"

Yıkılacak stadyumunun yerine bir cami yapılmasının planlandığını ancak belli çevrelerin cami yapılmasına karşı çıkmalarının üzerine bu durumun tartışmalara yol açtığını belirten Göral, şunları söyledi:

"Malumunuz mevcut stat yıkılacak. 'Buraya ne yapalım' diye arkasından şu anda dedikodular dolaşmaktadır. Fakat bunun kararı zaten önceden verilmişti. Cumhurbaşkanımız ilahiyat fakültesinin açılışında bizatihi bunu kendisi dile getirdi. Açık ve seçik olarak buraya güzel bir Selahattin caminin yapılması gerektiğini söyledi. Hatta bunu da Abdulkadir Konukoğlu beye söyledi. Bunu kameralar önünde, tüm kamuoyunun önünde söyledi. Bundan dolayı işin aslına bakarsak olay bitmiştir. Fakat şimdi burada bir takım odaklar şehirde yaşayan bazı kesimler bu işi sulandırmaya, belediye üzerine bir baskı kurmaya, bu fikirden de vazgeçirmeye çalışıyorlar."

"Stadın yerine cami yapılmasını istiyoruz"

Yıkılacak Kamil Ocak Stadyumu'nun yerine yapılacak en güzel eserin şehre yakışacak büyük bir cami olacağını ve stadın yerine bir caminin yapılması yönünde halktan büyük bir talep olduğunu belirten Göral, "Önemli olan halkın ne dediğidir. Halkın geneline bakacak olursak böyle bir caminin burada yapılması gereklidir. Gaziantep gibi Türkiye'nin sayılı şehirlerinden biri olan bir şehre hem geniş bir meydan hem de bu meydanda çok güzel bir cami gerekmektedir. Şehirler, meydanlarıyla anılır ve bu Gaziantep için bir ihtiyaçtır, fuzuli bir şey değildir." dedi.

"Aklıselim bir insanın camiye karşı gelebileceğini ben tahmin edemiyorum"

Yıkılacak stadyumunun yerine yapılması planlanan şehir camisine bazı 'belli' çevrelerin karşı çıkmalarını doğru bulmadıklarını belirten Göral, "Cami rahatsızlığının sebebi şehrin görselliği ile alakalı ve teknik bir sorun da değil. İşin aslına baktığımızda buraya cami yapılmasına itiraz edenler kendi inançlarının gereğini yapıyorlar. Aklıselim bir insanın camiye karşı gelebileceğini ben tahmin edemiyorum. Yapılacak olan caminin şehre bir görsellik ve güzellik kazandıracağı kesin olduğu gibi, yönünü kıbleye dönen, Müslüman olan ve Kelime-i Şehadet getiren her insanın da arzu edeceği bir şeydir." ifadelerini kullandı.

"Hepsinin fikri alınmalı, kafalarda soru işareti bırakılmamalıdır"

Stadın yeri ile ilgili yapılacak çalıştay hakkında da değerlendirmelerde bulunan Göral, "Böyle bir çalıştayın yapılacağını duyduk. Fakat şu ana kadar bize herhangi bir davet gelmedi. Böyle bir davet geldiği takdirde bizlerde bu çalıştaya katılır ve fikirlerimizi söyleriz. Bununla ilgili olarak, sonuna kadar bu fikirde olduğumuzu kendilerine belirtiriz. Böyle bir çalıştay yapılacaksa şehrin dinamikleri, sivil toplum kuruluşları, siyasetçileri, aydınları, akademisyenleri bu çalıştaya davet edilmelidir. Hepsinin fikri alınmalı, kafalarda soru işareti bırakılmamalıdır. Burada bir cami yapılacaksa da bu cami soru işaretleri üzerine kurulmamalıdır. İnşallah bunun faydalı olacağı kanaatindeyim." şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












diye üzerinden bir baskı kurmaya çalışıyorlar"

Bu haberler de ilginizi çekebilir