• DOLAR 32.333
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2282.641
  • ...
ABD: Türkiye`nin güvenlik kaygılarını anlıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin Afrin operasyonu ile ilgili "Afrin bölgesinde tırmanan şiddet" ifadesini kulandı ve ''Türkiye'nin güvenlik kaygılarını anlıyoruz ama Suriye'nin doğusunda IŞİD'in yeniden ortaya çıkmasını da önlemek istiyoruz." dedi.

Nauert, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Ankara ziyaretinin, konunun ABD tarafından ne kadar ciddiye alındığını gösterdiğini ifade ederek ''Suriye'de ve özellikle Afrin'de şiddetin tırmanmasına ilişkin endişelerimiz hakkında muhataplarımızla birçok üst düzey görüşme yaptık. Türkiye'nin, meşru güvenlik endişelerini anlıyoruz. Onlarla sadece Türkiye için değil, Suriye'dekiler, ABD ve diğer ülkeler için de işe yarayacak bir çözüm bulmak için konuşmak istiyoruz.'' şeklinde konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Bizi vururlarsa sert karşılık veririz' diyenlerin ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları çok açıktır.'' sözlerini "yabancı devlet adamlarının her açıklamasına yanıt veremeyeceğini" belirterek yanıtsız bıraktı.

Nauert, Ankara'da ABD Büyükelçiliği'nin önündeki caddenin adının "Zeytin Dalı" olarak değiştirilmesi kararı için, "Konu Türkiye'nin iç meselesi" derken, Türkiye'de artan Amerikan karşıtı söylemlerin ülkesinin politikalarını değiştirmeyeceğini söyledi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir