• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
Gaziantep`te 3 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep merkezli 4 ilde çeşitli suçlara karıştıkları belirtilen kişilere yönelik eşzamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan 19 kişiden 3'ü tutuklanarak cezaevine konuldu.

Konu ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Gaziantep merkezli Antalya, İstanbul ve Muğla'da, "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak", "nitelikli yağma", "parada sahtecilik" ve "uyuşturucu madde ticareti" yapmak gibi çeşitli suçları işledikleri belirtilen kişilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldığı belirtildi.

Bu kapsamda 4 ilde gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonlarda 19 kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, "08 Şubat 2018 günü yapılan eş zamanlı operasyonlarda; O.B, M.Y, M.P, Ö.K, H.B, A.G, H.T, S.Ö, M.S.B, N.T, F.B, M.N.K, A.P, K.T, B.S.D, M.A.K, A.Ç, B.B ve İ.İ isimli toplam 19 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerden O.B, M.P, O.K, H.B, A.G, H.T, S.Ö, M.S.B, N.T, F.B, B.S.D, B.B ve İ.İ Gaziantep il merkezinde, A.P ve K.T isimli şüpheli şahıslar Antalya ilinde, M.N.K isimli şüpheli şahıs ise Muğla ili Fethiye ilçesinde yakalanarak ilimize getirildi." denildi.

Gözaltına alınan kişilerin evlerinde yapılan aramalarda ise 2 adet tüfek ve 11 adet av tüfeği fişeği, bir adet tabanca ve 7 adet şarjör ve 84 adet dolu tabanca mermisi ile 11 adet muhtelif tabanca parçası, 8 gram uyuşturucu maddesi, 20 bin 700 TL, bin 800 dolar ve 40 euro para, 21 adet olan ve 9 şahıs adına düzenlenmiş toplam 469 bin TL değerinde senet, 15 adet boş senet, bir adet anahtarlık şeklinde ses kayıt cihazı, bir adet cep telefonu ele geçirildiği bildirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ünün tutuklandığı ve diğer şüphelilerin de emniyetteki işlemlerinin devam ettiği ve operasyonlarda yakalanamayan 3 kişiyi de yakalama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Uyuşturucu operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı

Öte yandan, uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda ise ele geçirilen 76 gram uyuşturucu madde ve 60 adet uyuşturucu hap ile ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Şehitkamil ilçesinin Hürriyet Mahallesi'nde bir eve düzenlenen operasyonda evde yapılan aramada 76 gram metamfetamin, bir gram esrar, 60 adet uyuşturucu hap, bir adet hassas terazi, 3 adet av tüfeği ve 52 adet dolu fişek ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bir kişi kapkaç suçlamasıyla tutuklandı

Ayrıca, Şehitkamil ilçesinde de 3 farklı kapkaç suretiyle hırsızlık, Şahinbey ilçesinde ise silahlı yağma olaylarını gerçekleştirdiği iddia edilen bir şüpheli tutuklanarak cezaevine konuldu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir