• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...
Cipslik patates ekimine başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde cipslik patates ekimine başlayan çiftçiler, elektrik sorunu olmadığı zaman iyi verim aldıklarını belirttiyor.

Yaklaşık olarak 2008 yılından bu yana Hilvan'da alternatif ürün olarak ekilen patates, bu sene de çiftçilerce ekilmeye başlandı.

Konuyla ilgili konuşan çiftçilerden Ramazan Bedlek, yaklaşık 9 senedir bu işle ilgilendiğini söyledi.

Topraklarının verimli olduğunu anlatan Bedlek, "Patates ekimi öncesi tarlalarımızda gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Biz burada yaklaşık olarak şubat ayının 10'unda ekime başlıyoruz. Yaklaşık olarak 15 gün ekim devam ediyor. Daha sonra ise yetişmesi için gerekli işleri yapıyoruz. Bu sene bin 600 dekar ektik. Tabi, bu sayı her sene değişiyor. Burada cips için çeşitli patatesler ekiyoruz. Fabrikanın isteğine göre ekiyoruz." dedi.

Yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle bazen verimin düştüğünü dile getiren Bedlek, "Genelde iyi verim alabiliyoruz ama elektrik sorunu olduğu için su kesintilerinden dolayı bazen sıkıntı yaşıyoruz. Bu nedenle verim düşebiliyor. Malum, susuz hiçbir şey olmuyor. Bu sıkıntı olmazsa dekar başına yaklaşık 4 ton patates alabiliyoruz. Yemeklik için ekilen patates burada para etmiyor. Biz cips için ekiyoruz. O da sözleşmeli olduğu için fiyat sıkıntısı yaşamıyoruz. Ama yemeklik için ekilen patateste sıkıntı yaşanıyor. Topraklarımız verimlidir fakat dediğim gibi elektrikten dolayı su sıkıntısı yaşıyoruz. Ekime ikinci ayda başlayıp, yedinci ayın sonunda hasada başlıyoruz." şeklinde konuştu. (Ramazan Şefkatlı - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir