• DOLAR 32.408
  • EURO 35.597
  • ALTIN 2326.067
  • ...
Mardin'de akaryakıt kaçaklığı: 3 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'de polisin yaptığı yol kontrolünde sahte plakayla kaçak akaryakıt taşıyan tanker sürücüsüne 14 bin 231 TL ceza kesilirken, Olayla ilgili araç sürücüsü, şirket sahibi ve şirket muhasebecisinin de aralarında bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Konuyla ilgili Mardin İl emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada,  "Yapılan yol kontrolleri sırasında durdurulan bir tankere yönelik yapılan kontrollerde, araç yakıtının EPDK yönetmeliğine aykırı mühürsüz olarak sevkinin yapıldığı anlaşılmış, bunun üzerine araç üzerinde inceleme başlatılmıştır." denildi.

Yapılan incelemede, hazırlanan irsaliyede yakıtın İzmit ilinden Mardin İline getirildiğinin belirtildiği açıklamada, "Ancak yapılan kontrollerde aracın hiç İzmit iline gitmediği anlaşılmıştır. Aracın Kamu Kurumlarına kaçak akaryakıt temin etmek üzere olduğu anlaşılmış ve akaryakıta el konulmuştur. Araç üzerinde yer alan plaka kontrol edilmiş, ancak şase numarasıyla uyuşmadığı ve sahte olduğu tespit edilmesi üzerine, bahse konu araca 14 bin 231 TL Trafik Para Cezası uygulanmıştır." denildi.

Araç sürücüsü, şirket muhasebecisi ve şirket sahibinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, şahıslar hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

Ayrıca şirket sahibine ait bir başka bir tanker içerisinde de kaçak fuel-oil sevkiyatı yaptığının belirlendiği belirtilen açıklamada, "Araç ta yapılan kontrollerde; 25 bin kilogram kaçak fuel-oil, 5 adet mühürsüz sahte plaka, 6 adet mühür ve 8 adet irsaliye ele geçirilmiştir.'' denildi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir