• DOLAR 32.6
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2526.634
  • ...
Siyonistler, Batı Yaka`nın ilhakı için ABD ile görüşüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist terör şebekesinin başbakanı Binyamin Netanhayu'nun, işgal altındaki Batı Yaka'yı ilhak ederek "tam egemenlik" sağlama konusu için ABD yönetimi ile görüştüğü bildirildi.

Siyonistlerin açıklaması, Netanyahu'nun lideri olduğu Likud Partisi'nin sözcüsü tarafından yapıldı. Netanyahu'nun milletvekilleriyle yaptığı bir toplantıda "Egemenliğin uygulanması konusunda, Amerikalılarla bunu bir süredir görüştüğümü söyleyebilirim." dediği aktarıldı.

Ancak bu ifadelere ABD'den yalanlama geldi. Beyaz Saray sözcüsü Josh Raffel "ABD'nin israil ile Batı Yaka için ilhâk planı görüştüğü haberleri yanlış. ABD ve israil hiçbir zaman böyle bir öneriyi görüşmedi ve Başkan (Donald Trump) dikkatini tamamen israil-Filistin barış girişimine adamış durumda." dedi.

Batı Yaka'daki Yahudi işgal bölgelerinin, siyonistlerin işgal ettikleri topraklara katılmasını isteyen iki milletvekili, daha önce bu konuda israil Meclisine (Knesset) yasa tasarısı sunmuştu. ABD Başkanı Donald Trump hafta sonu, Yahudi işgal bölgelerinin Filistinlilerle barış sürecini "karmaşıklaştırdığını" söylemiş ve siyonistlere bu konuda "dikkatli" olması çağrısı yapmıştı.

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne söz konusu açıklamalara tepki gösterdi.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan açıklamasında Ebu Rudeyne, "Bizler bu türden adımların uygulanmaması konusunda uyarılarda bulunuyoruz. İlhak çabaları barış çalışmalarını kurtarmaya dönük çabaları sonlandırır ve daha fazla gerginliğe yol açar." dedi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat da yaptığı yazılı açıklamada, "Ne ABD ne de bir başkasını, müzakereleri bizim adımıza yürütmesi için görevlendirmedik. Bu girişimin başarılı olmasına müsaade etmeyeceğiz. Filistinliler, topraklarımız üzerinde herhangi bir israil egemenliğinin uygulanmasına izin vermeyecek." dedi.

Ureykat açıklamasında "Üç aydan kısa bir sürede, israil'in ABD'nin dikteleri ile uluslararası kanunları ihlal etmesini meşrulaştırması kapsamında üç girişim ortaya çıktı. İlki, Kudüs'ün müzakere masasından çıkarılmasıydı. İkincisi, Filistinli mülteciler meselesinin sonlandırılmasıydı. Şimdi de, Filistin topraklarının israil'e ilhakının kabulüyle toprak hırsızlığı cesaretlendiriliyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir