• DOLAR 32.49
  • EURO 34.773
  • ALTIN 2490.005
  • ...
Bozuk anjiyo cihazı hastanın hayatına mal oluyordu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kalp krizi geçirmesi sonucu Siirt Devlet Hastanesine kaldırılan Fethullah Arık, anjiyo cihazının bozuk olması nedeniyle ameliyata alınamayınca ölümden döndü. Konuyla ilgili açıklama yapan hastane yönetimi ise cihazın bozuk olduğunu doğruladı.

Edinilen bilgilere göre dün gece saat 23.00 sıralarında 68 yaşındaki Fethullah Arık, evinde olduğu sırada rahatsızlandı. Arık bunun üzerine yakınları tarafından Siirt Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Doktorların muayenesi sonucunda "kalp krizi" geçirdiği anlaşılan Arık'a anjiyo yapılması gerektiği belirlendi ancak hastanedeki anjiyo cihazının bir haftadır bozuk olması nedeniyle ameliyat gerçekleştirilemedi.

İLKHA'nın telefonla ulaştığı Fethullah Arık'ın oğlu Necip Arık, yaşanan ihmale tepki gösterdi.

Yalova'da olduğu sırada, gece saatlerinde rahatsızlandığı haberini aldığı babasının, kuzenleri tarafından hastaneye kaldırıldığını söyleyen Arık, şunları söyledi:

"Hastaneye vardıklarında doktorların muayenesi sonucunda kalp krizi geçirdiği anlaşılıyor ve kalp damarlarının yüzde yüzü kapalı olduğu için acilen anjiyo olması gerekiyor ama ne var ki anjiyo makinası bir haftadır arızalı olduğu için müdahale edemiyorlar. Saat 02.00'ye kadar hastanede kalan ve iki kez kalbi duran babam, doktorların müdahalesi sonucunda tekrar hayata geri döndürülüyor. Babamı alıp Batman'daki bir hastaneye götürmek istiyorlar fakat doktorlar risk almıyorlar. Bir iğneden bahsediyorlar; bu iğneyi vurmamız durumunda beyin kanaması geçirme riski olduğunu söylüyorlar. Teyzemin çocukları ne yapacaklarını bilemiyorlar. Ya anjiyo olacak, oda arızalı, yâda ölecek. Doktorlarda, biz risk almıyoruz, diyorlar. Teyzemin çocuklarına bütün sorumluluğu aldıklarına dair bir kâğıt imzalıyorlar ve yolluyorlar. Teyzemin çocukları onu alıp Batman'daki bir hastaneye götürüyorlar."

"Bir şehirde anjiyo makinası nasıl olur da bir hafta boyunca arızalı olabilir?"

Babasına Batman'da anjiyo yapıldığını söyleyen Arık, vurulan iğnenin beyin kanaması riski oluşturduğu için gözetim altında tutulduğunu ifade etti.

İnsan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini söyleyen Arık, "Bir şehirde anjiyo makinası nasıl olur da bir hafta boyunca arızalı olabilir?" diye sorarak yetkilileri göreve çağırdı.

İLKHA muhabirinin iddialara ilişkin görüştüğü Beyin Cerrahı Siirt Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Ümit Sinan Özdemir, anjiyo cihazının bozuk olduğunu doğrularken konu hakkında daha fazla açıklama yapamayacağını söyledi. (Murat Orhan- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir