• DOLAR 32.381
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2326.93
  • ...

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök ve beraberindeki partili heyet,  ilçe esnafının sıkıntı ve taleplerini dinledi.

HÜDA PAR'ı yakından takip ettiklerini ve çalışmalarını takdir ettiklerini belirten esnaf, yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Vergi levhaları olduğu halde kendilerine dükkân verilmediğini söyleyen bazı işyeri sahipleri, Hasankeyf'in taşınmasından dolayı da yaklaşan iş sezonunun da iş yapamayacaklarından ve bundan dolayı mağduriyet yaşayacaklarını söylediler.

Yaptıkları ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, HÜDA PAR olarak Hasankeyf'te ilçe teşkilatlarının açılışını yaptıklarını ve açılış sonrası Hasankeyf esnafını ziyaret ettiklerini belirtti.

"Bir kısım esnafımız siftah dahi edemedikleri günlerin olduğunu söylüyor"

Hasankeyf esnafının sorunlarını dinlediklerini ifade eden Gök, "Daha önce parti olarak bölgedeki bütün esnafımızı ziyaret ettik. Bu vesileyle Hasankeyf esnafımızı da ziyaret ettik. Esnafımız zor durumda. Bir kısım esnafımız, siftah dahi edemedikleri günlerin olduğunu söylüyorlar. Ayrıca yapılan zamlardan dolayı vatandaşımız şikâyetçi." dedi.

"Esnaf, daha çok turizm ile ayaktadır"

Turizm sezonunun açılmasıyla beraber Hasankeyf'in yeni yerleşkeye taşınmasının esnafı mağdur ettiğini belirten Gök, "Hasankeyf'te durum daha da içler açısıdır. Ama biliyoruz, Hasankeyf kadim bir memleket, tarihi bir yer. Esnaf, daha çok turizm ile ayaktadır. Tam da sezonun başlamasıyla beraber esnaflardan dükkânlarını Yeni Hasankeyf'e taşımaları isteniyor. Tam turizm sezonunda, işlerin açılacağı dönemde yapılacak böylesi bir taşınma esnafı baya sıkıntıya sokacaktır. Genelde ifade ettikleri, dert yandıkları durum budur." ifadelerini kullandı.

"Vergi levhaları olduğu halde kendilerine dükkân verilmediğini söyleyenler var"

Bir kısım esnafın ise vergi levhaları olduğu halde Yeni Hasankeyf'te kendilerine dükkân verilmediğinden şikâyetçi olduğunu söyleyen Gök, konuşmasını şöyle bitirdi:

"Esnafımız, vergi levhası olmayıp ta 'ben yıllardır burada esnafım' diyen insanların sözlerine itibar edilip Yeni Hasankeyf'te kendilerine dükkân verildiğini söylüyorlar. Ama kendilerine, vergi levhaları olduğu halde dükkân verilmediğini söylüyorlar ve bundan şikâyetçiler. Yetkililerin, kendileriyle görüşüp en azında bu sıkıntılarını konuşmaları lazımdır. Ayrıca turizm sezonu geçtikten ve esnaf biraz iş yaptıktan sonra taşınmaları taleplerinin de dinlenmesinin, dikkate alınmasının yerinde olacağını düşünüyoruz. (İLKHA)