• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
En çok tercih edilen bebek isimleri açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2017 yılında en çok tercih edilen bebek isimleri açıklandı.

Açıklamada, adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre, 2017 yılında doğan bebeklere konulan isimler incelendiğinde; kızlarda "Zeynep", erkeklerde ise "Yusuf'un ilk sırada tercih edilen isimler olduğu kaydedildi.

Kız bebeklerde Zeynep'ten sonra en popüler isimlerin sırasıyla Elif, Defne, Hiranur ve Ebrar olduğu, erkek bebeklerde ise Yusuf'tan sonra en popüler isimler sırasıyla Eymen, Ömer, Emir ve Miraç olduğu belirtildi.

3 büyük ilde en çok tercih edilen isimler

ADNKS sonuçlarına göre, en büyük nüfusa sahip il olan İstanbul'da, kız bebeklerde Zeynep'ten sonra en çok tercih edilen isimlerin sırasıyla Elif, Defne, Hiranur ve Ebrar olduğu, erkek bebeklerde ise Eymen'den sonra en çok tercih edilen isimlerin sırasıyla Ömer, Yusuf, Ömer Asaf ve Emir olduğu ifade edildi.

Türkiye'nin ikinci büyük şehri olan Ankara'da, kız bebeklerde Zeynep'ten sonra en çok tercih edilen isimlerin sırasıyla Elif, Defne, Miray ve Ebrar olduğu, erkek bebeklerde ise Eymen'den sonra en çok tercih edilen isimlerin sırasıyla Yusuf, Ömer, Emir ve Çınar olduğu belirtildi.

Nüfus büyüklüğünde üçüncü sırada yer alan İzmir'de, kız bebeklerde Defne'den sonra en çok tercih edilen isimlerin sırasıyla Zeynep, Elif, Eylül ve Duru olduğu, erkek bebeklerde ise Eymen'den sonra en çok tercih edilen isimlerin sırasıyla Emir, Çınar, Yusuf ve Deniz olduğu ifade edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir