• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
Erdoğan grup toplantısında açıklamalarda bulundu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Yunanistan'a Kıbrıs uyarısında bulunarak "Sanılmasın ki Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama ve Ege'deki kayalıklarla ilgili fırsatçı girişimler dikkatimizden kaçıyor. Kıbrıs'ta ve Ege'de haddini aşanları yanlış hesap yapmamaları konusunda buradan ikaz ediyoruz." dedi.

"NATO eşittir, ABD değildir"

Erdoğan, ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), 2019 yılı için hazırlanan bütçe tasarısında IŞİD ile mücadele adı altında, SDG ismini kullanan PYD/YPG'ye eğit-donat için 300 milyon, "sınır ordusu" için de 250 milyon dolar olmak üzere toplam 550 milyon dolar ayırmasına da tepki gösterdi.

Erdoğan, "Müttefikimizin kalkıp da PYD'ye YPG'ye ciddi anlamda parasal desteği yapma kararını alması herhalde bizim de aldığımız ve alacağımız kararları etkileyecektir. Türkiye bir çadır devleti değildir. Bu nasıl NATO üyeliği. Biz NATO'da berabersek, NATO'nun maddeleri, hükümleri neyse, Türkiye ne kadar uyuyorsa, Amerika'nın da o kadar uyması gerekir. Şunun da bilinmesini istiyorum; Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olarak, NATO eşittir, ABD değildir. Tüm ülkelerin her biri ABD ile eşittir. Hepimiz aynı şekilde uymak durumundayız. Sen kalkar da YPG'yi, PYD'yi bize göre terör örgütü değildir diyorsan, NATO'da müttefikin olan ülkeye bu saldırıyorsa, NATO mensubu olarak onun karşısında durman gerekir. Ne derlerse desinler, güvenlikten sorumlu temsilcileri geldi, Dışişleri Bakanları da gelecek. Onlarla da konuşacağız. Hakka hukuka uygun şekilde yürümezse bunun adı ortak veya müttefiklik veya model ortaklık olmaz." ifadelerini kullandı.

"Koskoca bir coğrafyada 2. Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük paylaşım devam ediyor"

ABD'ye eleştirilerde bulunan Erdoğan ''Bizi vururlarsa sert karşılık veririz diyenlerin ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yememiş oldukları da çok açıktır. Türkiye'yi canlarının istediği gibi girip çıktıkları, her türlü hoyratlığı yapıp hesap vermedikleri yerlerle karıştırıyorlarsa çok yakında öyle olmadığını görecekler. Hemen yanı başımızdaki koskoca bir coğrafyada 2. Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük paylaşım savaşı şu anda devam ediyor. Bunları biliyoruz. Birileri Türkiye'yi de bu paylaşım kavgasının bir parçası olarak görüyor. Bizim kimseye verecek ne bir karış toprağımız ne de bir hiç uğruna feda edecek tek bir evladımız yoktur. Hiç kimsenin bizi çevremizdeki kimi toplumlar gibi dünyanın dört bir yanına savurmasına izin vermeyeceğiz. Milletimizle birlikte Kurtuluş Savaşımızdan sonraki en büyük istiklal ve istikbal mücadelesini yürütüyoruz. Bizim teröristleri besleyip semirterek üzerimize salanlarla baş etme konusunda kendimize güvenimiz tamdır. Bizi asıl yaralayan içimizdeki ihanet şebekeleri, kuklalardır." şeklinde konuştu.

"CHP'nin HDP adında bir de ikizi var"

Erdoğan konuşmasında CHP'yi de eleştirdi: "Bakıyorsunuz ana muhalefetin genel başkanı neler söylüyor? Şu anda terör örgütünün uzantısı durumunda olan partinin temsilcileri neler konuşuyor? Ülkemize her gün füzeyle saldıran YPG için 'Terör örgütü değildir.' diyebilen anlayışla Türkiye karşı karşıyadır. Nerede bu? İçimizde Türkiye'de. CHP'nin HDP adında bir de ikizi var. CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, HDP'ye gönül verenlere de sesleniyorum. Konuşmalarında terör örgütüne selam göndermekten ve terör örgütü başının elektronik ortamda resmini yayınlayanlar. Tutuklu eş başkanlarını dolaylı yollarla göstermeye gayret edenler bu kongreyi gayri resmi bir ortama sürüklemişlerdir. Ana muhalefetin başındaki 'PYD terör örgütü değil.' diyenler. Terör örgütünün partisi onlardan eksi kalır mı?" (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir