• DOLAR 32.33
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2294.662
  • ...
SON DAKİKA
Kaçak avcı aslanlara yem oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güney Afrika'daki Kruger Ulusal Parkı'nda kaçak avcılık yapan bir adam aslanlar tarafından parçalanarak öldürülürken, kimliği teşhis edilemeyen adamdan geriye sadece kafasının kaldığı belirtildi.

Limpopo Polis Sözcüsü Moatshe Ngoepe, haftasonu adamdan geriye kalanları bulduklarını söyledi ve "Anladığımız kadarıyla adam parkta kaçak avcılık yaparken aslanlar tarafından öldürülmüş. Bedeninin tümünü yemişler, neredeyse tümünü. Geriye yalnızca kafası ve birkaç parça kalmış." dedi.

Güney Afrika haber sitesi Eyewitness News'e göre kimliği tespit edilemeyen adamın öldürüldüğü noktada dolu bir tüfek ve mühimmat bulundu.

Limpopo bölgesinde son yıllarda kaçak aslan avcılığında artış görülüyor. Doğal yaşam derneği Born Free Foundation'a göre aslan kemikleri ve diğer beden parçaları özellikle Güney Doğu Asya'da yoğun talep görüyor. Bu bölgede kaplan kemiği bulamayanlar aslan kemiği kullanmayı tercih ediyor.

Güney Afrika'nın ilk ulusal parkı olan Kruger Milli Parkı, yaklaşık 20 bin kilometrekarelik bir alanı kaplıyor. Güney Afrika'nın Limpopo ve Mpumalanga illerinde bulunan park, 1926 yılından beri koruma altında bulunuyor. İçinde en nadir türleri barındıran yapısıyla dünyanın en iyi vahşi yaşam alanlarından biri olarak bilinen Kruger Milli Parkı, safari yapmak isteyenlerin vazgeçilmez adreslerinden biri olarak öne çıkıyor. (İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir