• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ABD`de grip ve zatürre nedeniyle ölenlerin sayısı 4 bini aştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir süredir H3N2 adı verilen bir virüsün etkisi altında bulunan ABD'de, ocak ayının 3'üncü haftasında grip ve zatürre nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4 binin üzerine çıkarken, uzmanlar hastalığın 2009 ve 2010'daki domuz gribi salgınından daha kötü olduğunu ifade ediyor.

Hastalık Önleme ve Koruma Merkezleri (CDC), son 15 yılın en ağır grip salgınının birkaç hafta daha sürebileceğini, enfeksiyonel gribin benzerlerine göre bir türlü atlatılamadığını belirtiyor.

ABD hükümetinin raporuna göre de, yaşanan grip salgını 2009 ve 2010'daki domuz gribi salgınından daha daha fazla can almış durumda. Ayrıca, eczanelerdeki grip ilaçlarının yok sattığı ve bazı eyaletlerde geçen yıla oranla 6 kat fazla tüketim olduğu dile getiriliyor.

H3N2 virüsü nedir?

Son zamanlarda hastanelerin dolup taşmasına sebep olan ve ağır bir şekilde geçirilen H3N2 virüsü, kişiler üzerinde ateş ve halsizlik şikâyetine yol açıyor. İnfluenza virüsünün A ve B olmak üzere 2 tipi bulunuyor. H3N2 virüsü ve yine halk arasında domuz gribi olarak adlandırılan H1N1 virusu; İnfluenza virüsünün A tipi olarak tanımlanıyor.

H3N2 virüsünün belirtileri nelerdir?

Halk arasında domuz gribi olarak adlandırılan H1N1 virüsüne göre daha ağır belirtiler veriyor. Daha çok geniz ve burun boşluklarına yerleşip bu bölgelerde yanma ve kazıntı hissi oluşturuyor. Ayrıca H3N2 virüsü ile birlikte yüksek ateş, yaygın kas ağrıları, titreme baş ağrısı, öksürük, göğüste sıkıntı şikâyetleri görülebiliyor. 7-10 gün içinde düzelse de inatçı öksürük 1-2 aya kadar devam ediyor. Risk altında olan ise yaşlılar, bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler, kronik akciğer ve karaciğer hastalığı olanlar, kalp hastaları, şeker hastaları, kronik böbrek hastaları ve çocuklar. Bu kişilerin her yıl grip aşısı olmaları gerekiyor. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir