• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Beyin ve sinir cerrahisinde Adıyaman`da bir İlk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından Adıyaman'da bir ilk gerçekleştirildi.

Kentte ilk defa defa beyin tümörü olan bir hastanın ameliyatında yüksek teknoloji ürünü Noronavigasyon teknolojisi kullanılarak tümöre müdahale edildi.

Operasyonun Adıyaman'da ilk defa gerçekleştirildiğini ve küçük beyin tümörlerinin rahatlıkla bulunarak alınabildiğini belirten Yardımcı Doçent Doktor Necati Üçler, "Adıyaman'da ilk defa Üniversitemiz bünyesinde Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalında görevli ekibimiz, beyin tümörü olan bir hastanın ameliyatında yüksek teknoloji ürünü Noronavigasyon teknolojisi kullandı. Bu teknoloji sayesinde derin yerleşimli veya çok küçük boyutlardaki beyin tümörlerinin yerleri rahat bir şekilde tespit edildi. Normal beyin dokusuna benzeyen düşük dereceli tümörler ayırt edilip tamamen çıkartılabiliyor. Beyin pili yerleştirme uygulamalarındaki hesaplamalarda da kullanılan bu yüksek teknolojinin kliniğimize gelmesi sayesinde bu tarz cerrahi operasyonları kliniğimizde rahatlıkla yapabileceğiz." dedi. (Cemil Özdaş - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir