• DOLAR 32.367
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2324.93
  • ...
CHP, 26 KHK`yı Anayasa Mahkemesi`ne götürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayımlanan 26 Kanun Hükmünde Kararnameyi (KHK), Anayasa Mahkemesi'ne götürmek için çalışma başlattı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Meclis Genel Kurulunda geçen hafta KHK'lerin çok gecikmeli de olsa kanunlaştığını, yargı yolunun açıldığını anımsattı.

KHK'lerin anayasa gereği ilanından itibaren 30 gün içinde TBMM'de görüşülmesi gerektiğine işaret eden Altay, bu anayasa hükmünün yerine getirilmediğini, 26 KHK'nin hukuken yok hükmünde olduğunu öne sürdü. Altay, Türkiye'nin yaklaşık 1,5 yıldır hukuk dışılıkla yönetildiğini savunarak, "Esasen 20 Temmuz sonrası Türkiye fiilen kural, kanun dışı, anayasasız şekilde bir siyasi parti tarafından yönetildi. 1,5 yıl içinde yapılan hemen hemen bütün iş ve işlemler yok hükmündedir" diye konuştu.

Altay, Anayasa ve Adalet komisyonlarının CHP'li üyeleriyle uzun bir çalışma yaptıklarını dile getirerek, 26 KHK'da Anayasa Mahkemesine götürülecek hususların tek tek belirlenmesi için 12 hukukçu arkadaşının çalışmasının gelecek pazartesi tamamlanacağını, daha sonra dilekçeleri hazırlayıp Anayasa Mahkemesine başvuracaklarını kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir