• DOLAR 32.48
  • EURO 34.557
  • ALTIN 2475.679
  • ...
Hacı İskender ve Serincek köyleri PYD`den alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nda TSKve Özgür Suriye Ordusu'nun ilerleyişi sürüyor. Operasyonun 23'üncü gününde Serincek ve Hacı İskender köyleri PYD'den alındı.

Serincek, Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı. Hacı İskender ise Afrin'in batısında, Cinderes bölgesinde bulunuyor.

TSK ve Özgür Suriye Ordusu Afrin'in merkezine üç koldan ilerliyor. Bölge hava ve kara unsurlarıyla da vuruluyor.

Topçu birlikleri önce, Hatay'ın Kırıkhan ve Hassa ilçelerinin karşısındaki PYD mevzilerini ateş altına aldı. Afrin'in batı kırsalındaki terör mevzileri, obüs ve havan toplarıyla vuruldu.

İlerleyen saatlerde atışlar Arap Vilan Köyü etrafında yoğunlaştı. Kilis-Hatay hattının Suriye tarafında bulunan Darmık Dağı çevresindeki hedefler vuruldu. Atışların gerekçesi teröristlerin sızma girişimleri. Bölgede ağır makineli tüfeklerin ve doçkaların kullanıldığı silahlı çatışmaların da yaşandığı gelen bilgiler arasında.

1027 rakımlı tepeye yapılan saldırının ardından hava harekatı da yoğunlaştırıldı. Hava harekatının artırılmasıyla TSK ile Özgür Suriye Ordusu'nun ilerleyişi de hızlandı. Arap Vilan ve Arap Cuma'nın kısmen kontrol altına alındı.

Silahlı insansız hava araçları da bölgede faaliyette.

Bu haberler de ilginizi çekebilir