• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
SİYONİST ÇETE HUKUK KATİLİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M. ERKAN YAVUZ- İSTANBUL

Geçtiğimiz ay Kudüs`e destek için bir grup hukukçu ile yola çıkan Yrd. Doç. Dr. Cemil Tekeli, Siyonist çete tarafından esir tutuluyor. Tekeli`nin gözaltı süresi her defasında uzatılırken bırakılması yönündeki tüm girişimler de sonuçsuz kalıyor. Siyonist çetenin hukuk katliamı sadece bununla da sınırlı değil. Siyonist çete daha önce de Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı`nın (TİKA) Gazze Şeridi'ndeki çalışanı Filistin uyruklu Muhammed Murteca'yı, insani krizle pençeleşen Gazze'deki yardım faaliyetlerine, "teröre destek" suçlaması ile tutuklamıştı. Bunun yanı sıra geçtiğimiz aylarda emperyalist Amerika`nın Kudüs kararı sonrası yüzlerce Filistinliyi esir tutmuştu. Bu esirlerden biri de 16 yaşındaki Fevzi Cuneydi`ydi. Cuneydi, gözaltında işkencelere maruz kalmış ve kolu kırılmıştı. Siyonist çete yine bu olaylar sırasında"Hanzala Cesaret Ödülü" sahibi Ahed et-Temimi`yi de esir almış ve her defasında gözaltı süresini uzatmıştı. Yaşanan hukuksuzluklara karşı uluslararası kamuoyundan yeterli tepkiyi görmeyen siyonist çete hukuku katletmekten geri durmuyor. Gözaltında tutulduğundan bu yana gözaltı süresi uzatılan Yrd. Doç. Dr. Cemil Tekeli`nin ailesi ve avukatı gazetemize konuştu.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI NEZDİNDE BİR GİRİŞİM OLSA HUKUKSUZLUK SONA EREBİLİR

Tekeli`nin eşi Meryem Tekelieşinin durumu ile ilgili şunları söyledi; “Elçilikten yetkililerle görüşüyoruz durumunun iyi olduğunu bize söylüyorlar. Yapılacak olan mahkemede büyük ihtimalle inşallah çıkacağını düşünüyoruz. Soruşturma ve sorgulama bitti umuyoruz ki çıkacak artık. Türkiyeli yetkililer genel manada ilgileniyor ama Başbakan ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde bir girişim olsa sürecin hızlanması adına olumlu olabilir diye düşünüyoruz. Eşim hasta ne şartlarda kaldığını merak ediyoruz. Hiçbir şekilde iletişim kuramıyoruz sadece elçilik üzerinden haber gönderebiliyoruz. Tutuklanma gerekçesi bize bildirilmemiştir, tamamen keyfi bir muamele söz konusu, dosyasına kimse bakamıyor. Cumhurbaşkanımızdan ricamız konuya müdahil olması ve süreci bitirmesidir çünkü siyonist mahkemenin ne karar vereceği belli olmuyor süreci tekrar uzatabilirler.” 

SİYONİST ÇETE DEVLETİNDE ZATEN HUKUK YOKTUR

“Bizi yıldırmak istiyorlar ama biz yılmayacağız”diye konuşan Tekeli`nin kızı Merve Tekeliise “Babam hukuksuz bir şekilde alındı. Siyonist çete devletinde zaten hukuk yoktur, sudan bahanelerle yanımızdan aldılar. Avukatlarımıza da herhangi bir sebep bildirmediler, şuan hala babamın neden gözaltına alındığını bilmiyoruz. Dosyaya erişim yasağı getirmişler, dosyaya bile bakamıyoruz. Babam hem tansiyon hem de şeker hastası haliyle bundan etkileniyor ve şuan cezaevinde çok yıpranıyor. Bazı özel durumları da olabiliyor. Mesela babam uzun süreli aç kaldığında ciddi anlamda rahatsızlanıyor. Siyonist çete tarafından çok ciddi bir şekilde mağdur ediliyoruz. Türkiye dışişleri bakanlığı ve Cumhurbaşkanı danışmanları konuyla ilgili olduklarını bize bildirdiler. Ama süreci hızlandırmada etkisiz kaldıklarını düşünüyoruz. Cumhurbaşkanının bizatihi konuya müdahil olmasını istiyoruz. Kamuoyundan ciddi bir destek almadık açıkçası buna üzüldük.” dedi.

 

ZORBA SİYONİST MAHKEMELERİ HUKUKSUZ BİR UYGULAMA YAPTI

Tekeli`nin dava sürecini takip eden Av. Hüsnü Tunada “Siyonist çete avukat görüşüne uzun süre izin vermedi, soruşturmanın gizli yürütüldüğünü ifade ettiler. Cemil Tekeli 25 günü aşkın bir süredir Siyonistlerin zindanlarındadır. İşin gerçeği zorba Siyonist mahkemeleri hukuksuz bir uygulama yaptı ve bu zorbalık hala devam ediyor. Mahkemede bırakılması gündemde, çünkü isnat edilen suçların hiçbiri tutmadı. Ortada doğru dürüst bir iddia da yok. İnşallah bırakılacaktır. Mahkemede her ne kadar bırakılacağı yönünde olumlu gelişmeler olsa da biz emin değiliz, kamuoyu bunu gündem yapmalı. Türk yetkililer en son görüşmede İsrail yetkililerine ‘vatandaşımızın suçunun ne olduğunu bildirin yok eğer bildiremiyorsanız vatandaşımızı serbest bırakın` şeklinde bir mesaj verdi. Gelinen mesafede soruşturmanın tamamlandığını söylediler. Bundan sonra ya iddianame hazırlayıp tutuklayacaklar ya da serbest bırakacaklar. İddianame hazırlayacak kadar iddia yoktur dolayısıyla serbest bırakılması gerekiyor.” şeklinde konuştu. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir