• DOLAR 32.324
  • EURO 35.099
  • ALTIN 2300.718
  • ...
Sigara kullanımıyla ciltteki matlık ve koyulaşma kalıcılaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sigaranın etkisi ile ciltte matlaşma ve koyulaşmanın yerleşerek, cildin asıl rengi haline geldiğine dikkat çeken uzmanlar, sigara kullananları uyarıyor.

Sigaranın vücutta yarattığı toksik etki ile birçok organa zarar verdiği gibi cilt rengine ve dokusuna da zarar verdiğine işaret eden uzmanlar, ayrıca ciltte yarattığı toksik etki ile ciltte yaşlanma sürecini de hızlandırdığına dikkat çekiyorlar. Sigaranın cilt üzerindeki etkilerinin kritik sonuçlar doğurabileceğini vurgulayan Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Yelda Bice, sigara kullanımı ile ortaya çıkan cilt renk ve doku değişimini anlattı.

Akciğer, kalp ve tüm organların yanı sıra sigara kullanımından en çok etkilenen bölgeler arasında cilt dokusunun da olduğunu vurgulayan Uzman Dr. Yelda Bice, "Erken yaşta sigara kullanımı ile ciltte renk değişimi gözlemlenmektedir. İlerleyen yaşlarda vücutta sigaranın da yarattığı toksik etki ile ve yapı taşlarını yenileme gücünün giderek azalması ile ciltte kalıcı renk değişimi, kırışıklıklar, cildin tipine göre siyah nokta ya da kurulukta artış, lekeye yatkınlık, düşme sarkmaya eğilimde artış, en çok da dudak çevresi ciltte kırışıklıklarda artış meydana gelebilmektedir. Cildin yenilenme ve renk tonlamasına yönelik uygulamalar yapılsa da sigara kullanımı arttıkça yapılan uygulamalar kısa süreli sonuçlar vermektedir." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir