• DOLAR 32.365
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2324.938
  • ...
HÜDA PAR'lı gençler "Şehadet ayı' temasıyla sabah namazında buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları üye ve gönüllüleri, geleneksel hale getirilen "Sabah Namazıyla Diriliş" programı kapsamında bu hafta tarihi Ulu Camii'nde bir araya geldi. Her ay farklı temaların işlendiği "Sabah Namazıyla Diriliş" programı, Şubat ayı münasebetiyle "Şubat Ayı Şehitler Ayı" çerçevesinde düzenlendi.

Kılınan namaz, çekilen tespihat ve yapılan duanın ardından cami avlusuna çıkan gençler, birbirleriyle musafahalaştıktan sonra HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları tarafından ikram edilen çorbayı içti.

Çorba ikramından sonra kısa bir konuşma gerçekleştiren HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Fuat Demir, düzenledikleri "Sabah Namazıyla Diriliş" programının bu ayki temasının "Şubat Ayı Şehitler Ayı" olduğunu vurguladı.

Sabahın o manevi atmosferini solumak isteyen gençlerin, yatmadan önce alarmları kurduğunu böylece sabah vaktinde uyanıp abdest aldıklarını söyleyen Demir, "Daha sonra ise çevresindeki arkadaşlarına telefon açarak bu manevi atmosferden mahrum olmamaları için çağrıda bulunuyorlar. Sabahın o serin meltemi eşliğinde caminin yolunu tutan gençler, ellerinde tespih, dillerinde zikir ile maneviyatın o eşsiz havasını soluyor. Tarihi Ulu Camii'nin kapısından girerken o göz alıcı ihtişamıyla 5'inci Harem-i Şerif'in manevi havasına kapılan gençler, büyük bir saygıyla içeri girip, cami imamının deruni kıraatiyle namazlarını eda ediyor." dedi.

"HÜDA PAR Gençlik Kolları olarak düzenlediğimiz programlarda gençlerin rağbeti gün geçtikçe artıyor"

Düzenledikleri sabah namazı programına gençlerin rağbet ettiğini, cami cemaatinin de bundan oldukça memnuniyet duyduğunu söyleyen Demir, "HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları olarak her hafta belirlediğimiz farklı camilerde 'Sabah Namazıyla Diriliş' programını gerçekleştiriyoruz. Düzenlediğimiz bu programlarda kardeşlerimize çorba ikramında bulunuyoruz. Sabah namazını seçmemizdeki amaç, sabahın başlangıcı olmasındandır. Bu da İslami davanın başlangıcı diyeceğimiz bir noktadır. Sabah namazında gençlerimizin bir araya gelmesi, onların gün içerisinde İslami hassasiyetlerini yoğun olarak artıracaktır ki, sabah namazını kılan birinin Allah'ın koruması altında olduğunu hadis-i şeriflerden biliyoruz. HÜDA PAR Gençlik Kolları olarak düzenlediğimiz bu programlarda gençlerin rağbeti gün geçtikçe artıyor. Halkımızın da büyük bir teveccühünü kazanmış durumdayız. Cami cemaatimizle çok güzel etkileşimlerimiz oluyor. Gençlerimizi bu şekilde sabah namazında görmek onların çok hoşuna gidiyor." ifadelerini kullandı.

"Şehitleri layıkıyla anlayıp anlatmamız gerekir"

Sabah namazı programlarında her ay farklı bir temayı işlendiklerini söyleyen Demir, Şubat ayında da İslam şehitlerini anma ve anlatma adına 'şehadet' temasını işlediklerini ifade etti.

Şehitlerin öneminin bir kez daha hatırlatılması adına bu temayı işlediklerini sözlerine ekleyen Demir, "Her ay farklı temalarda bu programlarımızı düzenlemeye çalışıyoruz. Bu ayki sabah namazı temamız da 'Şubat Ayı Şehadet Ayı' yani şehadettir. Neden Şehadet? Malumunuz Şubat ayında şehitler yoğun olarak işleniyor. Bu vesileyle şehitlerin öneminin bir kez daha hatırlatılması adına sabah namazı programımızı şehadet temasıyla süslemek istedik. Onları layıkıyla anlayıp anlatmamız gerekir. Bu vesileyle katılımcı arkadaşlarımızdan Allah razı olsun." şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk- İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir