• DOLAR 32.406
  • EURO 35.247
  • ALTIN 2324.282
  • ...
"İslam medeniyeti kitap ve okuma medeniyetidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da düzenlenen 'Okuryazarlık Seferberliği' tanıtım ve koordinasyon toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İslam medeniyetinin kitap ve okuma medeniyeti olduğunu söyledi.

Batman'da, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 'Okuryazarlık Seferberliği' tanıtım ve koordinasyon toplantısı yapıldı.

Koordinasyon toplantısı Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, kaymakamlar, kurum müdürleri, öğreticiler ve öğrencilerin katılımıyla İl Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yapıldı.

Okuma yazma bilmeyen vatandaşların olduğuna dikkat çeken Batman Valisi Ahmet Deniz, "Bu bize yakışmıyor. Türkiye'ye yakışmıyor. Dünyanın 17'nci büyük ekonomisine sahibiz, 2023 hedeflerimiz vardır. Kendimizi empati yapıp okuma yazma bilmeyen birilerinin yerine koymamız lazım. Batman için konuşuyorum. Ben vali olarak demek ki eksiklerim var. Görevimi tamamen yerine getirmemişim. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızdan özür dilerim. Özür dilemek yeterli değil, özrümüzü hep beraber o reklamları indirebildiğimiz kadar aşağıya indirerek ancak telafi edeceğiz. Biz bunu yaparız." dedi.

Batman'ı her iyi ve güzel şeyde Türkiye'de ilk 10 arasında olacağını söyleyen Deniz, "Batman her konuda her projeye sahip çıktığı zaman Türkiye'de örnek olan illerimizden bir tanesi olur. İnşallah okuryazarlık seferberliğinde de Batman'ı biz hak ettiği yere hep beraber taşıyacağız ve taşımalıyız. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Müdürlüğümüz, kaymakamlarımız, kurum müdürlerimiz özel çaba sarf edelim. Vatandaşlarımız direk kendisi gelmeyebilir, ama biz soralım. Okul müdürlerimiz özellikle kendi bölgelerinde biz vatandaşın ayağına gidelim. Bütün hedefimiz Batman olarak iyi ve güzel şeylerle Türkiye'nin ilk 10 illeri arasında olmak. Her konuda ve iyi şeylerde ilklerde olalım bunu hep beraber yaparız." ifadelerini kullandı.  

"İslam medeniyeti bir kitap ve okuma medeniyetidir"

Açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, bugün Batman'da okuryazarlık seferberliğinin başlatıldığını belirtti.

Kurtaran, "İslam medeniyeti, bir kitap ve okuma medeniyetidir. Kitaba, okumaya, öğrenmeye ve öğretmeye bu kadar önem veren bir medeniyetin mensupları olarak bizlere de ciddi sorumluluklar düşmektedir. Tarihsel deneyimlerimizden aldığımız birikim ve kitap ile olan bağımızı hiçbir zaman kopartmamalı ve daha da ileriye götürmeliyiz. Onun için de birer birey olarak hepimiz kitaba ve okumaya çevremizdeki herkesi teşvik etmeliyiz. Bu manada sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ve eşleri hanımefendi sayın Emine Erdoğan'ın başlatmış oldukları okuryazarlık seferberliği canı gönülde destekliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir