• DOLAR 32.584
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2435.971
  • ...
İLKHA`nın "heyelan" haberi yetkilileri harekete geçirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İLKHA'nın, Solhan ilçesine bağlı Asmakaya köyündeki demiryolu çalışmaları nedeniyle meydana gelen toprak kaymasını gündeme taşımasının ardından yetkililer harekete geçti

Kaymakam Fatih Okumuş, Asmakaya köyünde, demiryolu inşaatından kaynaklanan, heyelan olayı sonrasında, alınması gereken tedbirlerle ilgili istişarelerde bulundu.

Heyelan bölgesinde incelemelerde bulunan Kaymakam Fatih Okumuş, konu ile alakalı olarak ilgili kurumları ivedilikle bilgilendireceğini söyledi.

Kaymakam Okumuş'a meydana gelen heyelandan dolayı yaz aylarından beri mağduriyetler yaşandıklarını anlatan Asmakayalı köylüler, yetkili mercilerden somut bir çözüm göremediklerinden yakındılar.

Kaymakam Okumuş, konu hakkında Devlet Demiryolları Malatya 5'inci Bölge Müdürlüğünün bilgilendirildiğini ve bölgenin incelemeye alındığını aktardı.

Bingöl  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne durumun rapor edilip gereğinin yapılması hususunda bir yazının gönderildiğini belirten Kaymakam Okumuş, Ayrıca Asmakaya köyü ziyaretinden sonra köyde meydana gelen toprak kayması hakkında Bingöl Valiliği'ne bilgilendirme yapılacağını belirterek köyden ayrıldı. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir