• DOLAR 32.61
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2498.654
  • ...
Yeşilay`dan sigarayı bırakma çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla açıklama yapan Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, sigaranın hem kişiye hem çevresine verdiği zararlara dikkat çekti.

Günlüoğlu, "Sigara, fiziksel, sosyal ve ekonomik bakımdan yıkıcı sonuçlara yol açan ciddi bir bağımlılıktır. Ülkemizde her yıl 100 binden fazla insanımızı sigaradan dolayı kaybediyoruz. Bunun yanında pasif etkilenimden doğan hastalıklar ve zararlar da ayrı bir acı tablo. Önemli bir halk sağlığı sorunu olan sigara kullanımı aynı zamanda birey ve ülke ekonomisini de olumsuz yönde etkileyen bir bağımlılıktır." dedi.

Sigaradan kurtulmanın mümkün olduğunu ifade eden Günlüoğlu, "Sigara size ve sevdiklerinize zarar veriyor. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü, bu anlamda bırakmak isteyenle için bir fırsat. Bu konuda tüm vatandaşlarımızdan hassasiyet rica ediyoruz. Kullananların bırakmasını, kullanmayanların da daha bilinçli olarak kendileri ve sevdikleri için model olmasını, çevreye karşı da uyarıcı olmasını istiyoruz." diye konuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir