• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
ABD`de hükümet ikinci kez kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerika Birleşik Devletleri Kongresinde bütçe görüşmelerinin askıya alınması hükümeti 3 hafta içinde ikinci kez kapanma noktasına getirdi.

Geçici bütçenin ABD Senatosunda kabul edilmemesi hükümetin kepenk kapatması, zorunlu olmayan tüm kamu hizmetlerinin durdurulması anlamına geliyor.

Kriz nedeniyle 2 milyon kamu personelinden yüzde 40'ı ücretsiz izinli olarak evlerine gönderilecek. Güvenlik güçleri, itfaiye, Ulusal Orman Hizmetleri Başkanlığı, sağlık, posta çalışanları işlerine devam edecek.

Savunma Bakanlığı askeri üniformalı personelin normal çalışmasının devam edeceğini bildirdi. Ancak sivil personelin birçoğundan evde kalmaları istenecek.

Ülkede hükümet en son 2013 yılında Barack Obama yönetimi döneminde 16 gün kapanmış, hiçbir kamu dairesi çalışmamıştı. ABD'deki düzenlemeye göre, Kongre kalıcı bütçe onaylanana kadar geçici ek bütçelerle arayı kapatamazsa "hükümet kapanır" ve acil ve temel hizmetler dışında tüm kamu faaliyetleri durur.

Donald Trump hükümetinin 2018 bütçesi için önce 100 sandalyeli Senatoda en az 60 "evet" oyuna ihtiyacı var. Temsilciler Meclisindeki oylamanın ise daha zorlu geçeceği belirtiliyor. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir