• DOLAR 32.372
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.51
  • ...
İpekyolu Belediyesinin seminerleri sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İpekyolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen ve Berivan Kültür-Sanat Merkezi'nde verilen seminerlerin sekizincisi Diyetisyen Ömer Tekin ve Ebe Şule Üren tarafından verildi.

Yoğun ilgi gören seminerde katılımcılara "Bebeklerde ve çocuklarda beslenme, anne sütünün yararları, doğru yerleştirme ve yanlış yerleştirme, emzirme sıklığı, emzirme sonrası sütün elle sağılması, sütün saklanması, ek besinlere başlarken dikkat edilecek hususlar, aylara göre verilmesi önerilen tamamlayıcı besinler, ilk 12 ayda yapılması gerekenler, okul öncesi çocuklarda beslenme, bu dönemde görülen beslenme sorunları-önerileri, iştahsızlığın nedenleri ve  önlemleri, beslenme güçlüğü olan çocuklar (yemek seçenler, çok hareketliler, sadece iştahsız sanılanlar), anemi (kansızlık), diş çürükleri" konularında açıklayıcı bilgiler verildi.

Ayrıca katılımcılara düzenli olarak sağlık kuruluşlarına giderek sağlık kontrolü yaptırmaları ve uzmanlardan danışmanlık hizmeti almaları önerildiği belirtildi. (İLKHA)

 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir