• DOLAR 32.585
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2416.551
  • ...
"Bölgede en çok DEDAŞ` la ilgili sorunlarla karşılaşıyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Kızıltepe ilçe başkanı Faruk Kılıç, kırsalda görev yapan muhtarlarla bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Toplantıda konuşan Kılıç, halkın en çok DEDAŞ'dan şikayetçi olduğuna dikkat çekti.

Kılıç, "Merkez mahalle muhtarlarımız ve kırsal bölge muhtarlarımız ile yapılan toplantılarda karşımıza çıkan en büyük sorunlarımızdan biri DEDAŞ olarak karşımıza çıkmaktadır. Şehir merkezinde, kırsalda haksız yere kesilen cezalar abartılı bir şekilde gelmiş olan faturalar ve alt yapıların eski olmasından dolayı yaşanan elektrik kesintileri ve arızaları vatandaşı mağdur etmektedir. DEDAŞ'ın bölgeye yapılacak yatırımlar konusunda verdiği vaatlerden hiç birini yerine getirmemiştir." dedi.

Muhtarların belediyeden beklentilerini de dile getiren Kılıç, "Genel olarak muhtarların belediyeden bekledikleri; belediyelerin kırsal bölgeler ve şehir merkezinde temizlik hizmetinin düzenli yapılmadığı, çöp noktalarında yeterli çöp konteynırlarının bulunmadığı, kırsal mahallelerde toplu çöp toplama noktalarının yapılması ve belediye tarafından düzenli bir şekilde aktarılması istenmektedir. Kırsal mahallelerimizde taziye evlerinin çıkmış olmasına rağmen yer için çözüm bulunamamaktadır. Bu sorunun bir an önce çözülmesi konusunda talepleri olmuştur. Kırsal bölgemizde yapılan grup yolları memnuniyetle karşılanmıştır ve olmayan yolların bir an önce projeye alınması talep edilmektedir." diye belirtti.

Kırsal bölge muhtarlarından Başak Mahallesi (köyü) muhtarı Abdulvahap Tezdönen de genel olarak bölgenin sorunlarının hemen hemen bir olduğunu belirterek, bu sorunların başında yol, alt yapı, elektrik şebekeleri ve taziye evlerinin yokluğu olduğunu söyledi.

Akça Mahallesi (köyü) muhtarı Seydo Çılgın, kendilerini muhatap aldıkları için ilçe başkanı Kılıç'a teşekkür ederek, Kızıltepe'ye çevre yolunun yapılması, şehir merkezindeki trafik sorunu ve merkezdeki kaldırımların işgal edilmesi, kırsal mahallelerde su şebekelerinin ve su kulelerinin elden geçirilmesi noktasında görüş bildirdi.

Kılıç, bütün projelerin takipçisi olacaklarına ve yeni projelerin üretilmesi için ellerinden gelen tüm desteği ilçe teşkilatı olarak vereceklerini dile getirdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir