• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Doktorun darp edilmesine meslektaşlarından sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi'nde görev yapan Psikiyatri Uzmanı Doktor Mehmet Öztürk, bir hasta tarafından darp edildi.

Doktorun darp edilmesine tepki gösteren meslektaşları, basın açıklaması düzenleyerek, tepkilerini ortaya koydular.

Hastanede düzenlenen basın açıklamasını Sağlık-Sen Bitlis Şube Başkanı M. Baki Kaya, bu tür saldırıların, sağlık hizmetlerini aksattığını belirtti.

Kaya, "Doktora saldıran ve şiddet uygulayan ruh ve zihniyetin anlaşılması mümkün değildir. 'Sizin Sağlığınız Bizim Bayramımız' diyen sağlık çalışanlarına gösterilen şiddet, sağlık hizmetlerinin aksamasına, bazen bir sağlık çalışanının aramızdan ayrılmasına, geride gözü yaşlı insanlar bırakmasına kadar varabilmektedir. Bunun için diyoruz ki, Sağlıkta şiddetin önlenmesi toplumsal bir sorumluluktur ve bu toplumun her birimine bu konuda büyük görevler düşmektedir." dedi.

"Sağlık çalışanlarına sahip çıkılması, hizmet kalitesinin artmasına büyük ölçüde katkı sunacaktır"

"Kurumlarda görev yapan sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve güvenli bir ortam sunulması için bakanlık gerekli uygulamaları da hayata geçirmelidir." diyen Kaya, şunları söyledi: "Şiddetin önlenmesinde, her ne kadar eğitimin önemi bilinen bir gerçek olsa da hizmet sunulan ortamların güvenliğinin sağlanması da önemli bir adım olacaktır. Tükenmişlik sınırında hizmet veren, yoğun çalışma şartlarıyla mücadele eden sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması, hem Bakanlığın hem de millet olarak bizlerin ortak sorumluluğudur. Türkiye el birliğiyle, sağlıkta şiddet ayıbından kurtulmalıdır. Şiddet uygulayan ya da şiddet uygulamaya meyilli kişilere, bireysel veya toplumsal tepkiler de şiddetin önlenmesinde önemli bir adım olacaktır. Sağlık çalışanlarına sahip çıkılması, hizmet kalitesinin artmasına büyük ölçüde katkı sunacaktır."

Darp edilen doktor o anları anlattı

Son olarak saldırıyı bir kez daha kınadıklarını dile getiren Kaya, yaşanan acıların son bulması ten-temennisinde bulunarak, darp edilen doktora geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Kendisine yapılan saldırıyı anlatan Dr. Mehmet Öztürk, ise şunları söyledi: "Bugün saat 10.00 civarında poliklinikte iki hastayı muayene ederken, bir şahıs aniden kapıyı açarak, sorgusuz ve sualsiz bir şekilde bana vurmaya başladı. Gözlüğümün fırladığını hatırlıyorum. O arada kendimi korumaya çalıştım. Daha önce tanımıyordum. Ama bir önceki gün başka bir arkadaş görev yaparken gelip beni sormuş. Diğer arkadaş olduğunu görünce dün gelmemiş. Gelişinde bir husumetin olduğunu tahmin etmiyorum. Adli süreci başlattık. Adli darp raporu tutuldu. Evliyim, çocuğum var. Hakikaten insan korkuyor ve ürküyor. Verimli bir şekilde çalışamıyor. Bunun ruhsal boyutu da var. Bu ortamda sağlıklı bir hizmet vermekten zorluk çekiyoruz açıkçası." diye konuştu. 

Darp edilen Dr. Öztürk, sağlıkta şiddetin son bulması temennisinde bulunarak, halka daha kaliteli ve nitelikli bir hizmet sunulması adına bunun önemli olduğunu ifade etti. (İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir