• DOLAR 32.505
  • EURO 34.594
  • ALTIN 2501.309
  • ...
Güroymak`ta mezbahane açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'in Norşin (Güroymak) ilçesinde, hayvan kesimlerin hijyenik bir ortamda yapılabilmesi için hayvan kesim mezbahanesi açıldı.

Açılışa; Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu'nun sıra kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Vali Ustaoğlu, Güroymak ilçesinde eksik olan bir hizmetin daha hayata geçirildiğini belirti.

Ustaoğlu, "Daha iki hafta önce yine Güroymak ilçemizde Selahaddin-i Eyyubi Saat Kulesi'nin açılışını yapmıştık. Gençlerimize ve kadınlarımıza yönelik bir dizi açılışları burada hep birlikte yapmıştık. Özellikle hayvancılığın yoğun olduğu bu bölgede, teknoloji donanımıyla, her türlü hijyenik koşulları ve standartları taşıyan böylesi bir tesisin ilçeye kazandırılmasında emeği geçen kaymakamımız ve aynı zamanda belediye başkanı kardeşimize teşekkür ediyoruz." dedi.

Halkın parası, artık halka hizmet olarak döneceğini vurgulayan Ustaoğlu, şunları söyledi: "Yeni açılan yollarla, açılan kaldırımlarla, bu yazın devam edecek olan yolların yapımıyla belediyeciliğin nasıl olduğu gösteriliyor. Halka hizmet budur. Her şeyin en güzeline, en mükemmeline layık olan bu millete hizmet etmek, belediyecilikte işte bu tip yatırımlarla oluyor. Öyle sözlerle falan olmuyor. Farklı ideolojik hareket ederek, devletin sunmuş olduğu kaynakları ve imkanları bu millete hizmet olarak değil de bu millete tabiri caizse silah doğrultanlara aktaranlara karşı, işte gerçek hizmetin nasıl olduğunu burada hep birlikte görüyoruz."

Konuşmaların ardında kurdele kesimiyle yapılan yeni hayvan kesim mezbahanesinin açılışı yapıldı. Açılışın ardında esnaf ziyareti yapan Ustaoğlu daha sonra ilçeden ayrıldı.(İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir