• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, art arda gelen zamlar nedeniyle asgari ücretin bir ay içinde erdiğini söyleyerek, asgari ücrette yeni bir düzenlemeye gidilerek, en az 2 bin lira düzeyine çıkarılması gerektiğini söyledi.

Meclis Genel Kurulu'nda söz olarak, 2018 yılı için belirlenen 1603 TL tutarındaki asgari ücretin yetersizliğine dikkat çeken Gürer, Asgari ücretin açıklanmasının üzerinden bir ay geçmeden art arda yapılan zamlardan dolayı asgari ücretteki artışın eridiğini söyledi.

Gürer, "Milyonlarca çalışanın asgari ücretle geçimini sağladığı düşünüldüğünde durum vahimdir. Zamlarla geliri düşen çalışanlar sağlıklı beslenme ve düzenli yaşam olanaklarından mahrum kalmaktadır." dedi.

Zamlar çalışanların gelirini düşürdü

Zamlar nedeniyle çalışanların gelirinin düştüğünü belirten Gürer, bu durumun insanlarda meslek hastalıklarını tetiklediğine vurgu yaptı. 

İş cinayetleriyle her yıl binlerce emekçinin yaşamını yitirdiğini kaydeden Gürer, "Bir kere açlık sınırı altında yaşamla geçim ve yaşam sorunu ağırlaşmıştır." diye konuştu. (İLKHA)