• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
"Camilerimize füze atılırken sesleri çıkmıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afrin bölgesinde gerçekleştirilen operasyon için bir araya gelen Kilisli kadınlar, Fetih Suresi okuyup dua ediyor.

Kilis Belediyesi Ali Duyar Kadın Meslek Edindirme Merkezi'nde bir araya gelen kadınları ziyaret eden Belediye Başkanı Hasan Kara, Kilis halkı olarak dimdik ayakta durduklarını söyledi.

Ziyaretin ardından İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Suriye savaşından en çok etkilenen ve sıkıntı çeken il olduklarını belirtti.

Kara, "Buradaki bizim en büyük sıkıntımız gelen misafirlerimizden sonra bu bölgenin tamamının terör örgütleri tarafından parsellenmesiydi. İşte hemen yanı başımızda DEAŞ vardı. Cumhurbaşkanımız hep 'güvenli bölge oluşturulsun' demesine rağmen ne yazık ki bu konuda her hangi bir destek görmedi. 15 Temmuz'u yaşamış ordumuz Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 'Fırat Kalkanı Operasyonu'nu başlattı ve burada dünyanın en büyük terör örgütü denilen DEAŞ'ın sırtını yere getirdi, burayı temizledi. O zaman bizler yüzlerce füze yemiştik, birçok insanımız şehit olmuştu. Biz 'tam rahat ettik, güvenli hale geldik' derken hemen yanı başımızda PYD/YPG/PKK üçlemesi buraya yerleşti. Bunlara çok ciddi şekilde silah desteği verildi." dedi.

ABD'nin PYD/PKK'ye verdiği silahların kendilerine çevrildiğini belirten Kara, "Yine Cumhurbaşkanımız her platformda ve ortamda 'bu terör örgütlerini desteklemeyin, sizin teröristiniz iyi, bizim teröristimiz kötü mantığı olmaz. Bu terör örgütleri bugün bizim başımıza bela yarın ise tüm dünyanın başına bela olacak' demesine rağmen yeteri kadar destek görmediği gibi tam tersine bunlara destekleme yoluna gidildi, ciddi silahlar verildi. O silahlar bizim üzerimize doğrultuldu, namlular bizim üzerimize çevrildi. Müthiş bir tedirginlik başladı. Bu durumda Cumhurbaşkanımızın deyimiyle artık bıçak kemiğe dayandı ve 'Zeytin Dalı Harekâtı' başladı. Biz bundan dolayı Kilis halkı adına şükranlarımızı arz ediyoruz." diye konuştu.

"Kilis halkı olarak biz dimdik duruyoruz"

Avrupa ülkelerine tepki gösteren Kara, "Burada Kilis halkı olarak biz dimdik duruyoruz. 84 yaşındaki dedemiz burada 'ben şehit olmak ve askere gitmek istiyorum' diyor. 27 saat sonra da camide ibadet ederken üzerine atılan füze sonucu şehit oluyor. Yine burada da kadınlarımız, kızlarımız, bacılarımız, analarımız oturup Fetih süreleri okuyorlar ve dua ediyorlar. Diğer taraftan erkeklerimiz, gençlerimiz dükkanlarının kuytu yerinde, evlerinin köşelerinde oturmaktansa caddeye ve sokağa çıkıyorlar. Terör örgütüne inat 'biz buradayız, dimdik ayaktayız. Sizin attığınız füzelerden korkmuyoruz' diyorlar. Artık dünyanın şunu net bir şekilde görmesini arzu ediyor ve istiyoruz. Siz 'sivillere dokunmayın' diyerek bağırırken o terör örgütleri tarafından bizim oturma ve yatak odalarımıza, dolaştığımız caddelerimize, ibadet ettiğimiz camilerimize, yemek yediğimiz lokantalara füze atılırken hiç sesleri çıkmıyor. Ben bu dünyanın aymazlığını ve ikiyüzlülüğünü de bu şekilde ifşa etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Afrin operasyonuna karşı çıkan Avrupa ülkelerini empati yapmaya çağırdığını belirten Kara, "Bu necip millet kadınlarıyla, çocuklarıyla, erkekleriyle, yaşlısıyla, genciyle ağızlarındaki dualarla ve ellerindeki işlerle bu şekilde birliktelik olduğu müddetçe hiçbir terör örgütü burada barınamayacaktır. Kökleri de kazınacaktır. Kökü kazıldıktan sonra buradan kaçan terör örgütleri kendilerini besleyenlerin yanına da gidecekler. O zaman o terör örgütlerinin kendilerine zarar vereceklerini düşünecekler. Ben insanlık ve vicdan adına sesleniyorum; Fransa'nın kuzey, Roma'nın güney ve Londra'nın doğu sahillerine bir terör örgütünün yerleştiğini, füze ve silah rampalarını oraya çevirdiklerini düşünsünler. Yine bu Roma'daki, Londra'daki ve Paris'teki insanlar ne düşünürler? Bunları düşünmelerini ve bize bu konuda en azından insanlık ve vicdan adına destek olmalarını bekliyoruz. Ama bunu yapmazlarsa da şunu biliyoruz ki biz kendi kendimize yeteriz." diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit, Mehmet Aslan-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir