• DOLAR 32.576
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2420.256
  • ...
Batman İl İstihdam Toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR)  Batman İl Müdürlüğü tarafından bir otelde düzenlenen Batman İl İstihdam Toplantısı Vali Ahmet Deniz başkanlığında yapıldı.

Toplantıya; Batman Valisi Ahmet Deniz'in yanı sıra, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, ilçe kaymakamları, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünden İstihdam Uzmanı Soner Ulukütük, İŞKUR İl Müdürü Besin Eviz, STK ve kamu temsilcileri katıldı.

Toplantı da açılış konuşmasını yapan Vali Deniz, 2017 yılı itibariyle başlatılan istihdam seferberliği ile Batman'da binlerce kişinin iş sahibi olduğunu belirtti.

Deniz, "Özellikle tekstil sektörü ilimizde istihdam konusunda öncü bir rol oynamaktadır. Bu sebeple tekstil sektörünün gelişimi için gerekli desteği vermeye önem gösteriyoruz." dedi.

Açılış konuşmasının ardından İŞKUR Müdürü Besim Eviz ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran tarafından 2017 yılı faaliyetleri hakkında bilgilendirme sunumları yapıldı.

Batman'da 4 bin 327 kişi İŞKUR vasıtasıyla iş sahibi olduğunu belirten İŞKUR Müdürü Besim Eviz, "2017 yılında Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak 4 bin 372 kişiyi işe yerleştirdik. İşe yerleştirilen kişi sayısında geçen yıla göre yüzde 104 artış gösterdi. İlimizde işe yerleştirdiğimiz kadınların sayısında geçen yıla göre önemli bir artış sağladık. 2017 yılında bin 877 kadını işe yerleştirdik. Geçen yıla göre işe yerleştirilen kadın sayısını yüzde 262 arttırarak kadın istihdamına destek verdik." ifadelerini kullandı.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünden İstihdam Uzmanı Soner Ulukütük tarafından 2018 yılı teşvikleri hakkında bilgi verilerek katılımcıların görüş ve önerilerine kulak verildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir