• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Dışişleri Bakanlığından Doğu Guta`daki katliamlara ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Suriye rejiminin Doğu Guta'yı hedef alan saldırılarındaki artış hakkındaki soruya yanıt verdi.

Aksoy, şunları kaydetti: "Astana toplantıları çerçevesinde imzalanan Gerginliği Azaltma Muhtırası'yla ilan edilen dört gerginliği azaltma bölgesinden biri olan, ancak Suriye rejiminin ablukasının sürmesi sebebiyle büyük bir insani krizin yaşandığı Doğu Guta'ya yönelik rejim saldırılarında son günlerde görülen artış endişe vericidir. Rejimin sadece 6 Şubat günü düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 100'ü aşmıştır."

Öte yandan, rejimin sözkonusu bölgeye düzenlediği saldırılarda klor gazı içeren kimyasal silah da kullanıldığının bildirildiğini söyleyen Aksoy, "Nitekim, BM Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu Başkanı 6 Şubat günü yaptığı açıklamada, klor gazı içeren bombaların Doğu Guta'da ve ayrıca İdlip'in Serakin ilçesinde kullanıldığı yönündeki duyumlar üzerine Komisyon'un bu iddiaları soruşturmaya başladığını duyurmuştur." dedi.

Aksoy, "Rejimin Doğu Guta'yı ve halkını hedef alan saldırılarından ve bu bölgedeki insani durumdan duyduğumuz rahatsızlık ile Astana toplantılarıyla ortaya konulan mutabakatın ruhuna aykırılık teşkil eden sözkonusu ihlallerin ivedilikle sonlandırılması talebimiz, rejimin garantörlüğünü üstlenen RF ve İran'la her düzeyde yapılan temaslarda ülkemizce sürekli olarak dile getirilmektedir." diye belirtti. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir