• DOLAR 32.592
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2498.181
  • ...
"Doğu Guta`da son 48 saatte onlarca sivil hayatını kaybetti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - Birleşmiş Milletler (BM), Suriye'de rejimin kuşatması altındaki Doğu Guta'da son 48 saatte yoğun hava saldırılarının ve bombardımanın onlarca kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olduğunu bildirdi.

BM Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq, günlük basın brifinginde, İdlib'de her gün hava saldırıları ve bombardımana maruz kalan 2 milyon sivilin güvenliğinden endişe duyduklarını söyledi.

"Çatışmalar nedeniyle 200 okul kapalı durumda"

Hava saldırılarının sivil kayıplarına neden olduğuna, okul ve hastane gibi sivil altyapıya zarar verdiğine dikkati çeken Haq, İdlib'de devam eden çatışmalar nedeniyle bin 200 okulun kapalı olduğunu ifade etti.

Rejimin kuşatması altındaki Doğu Guta'da artan çatışmaların da sivilleri ve altyapıyı etkilemeye devam ettiğini belirten Haq, ''Son 48 saatte yoğun hava saldırıları ve bombardımanlar onlarca kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden oldu.'' dedi.

Çatışmaların durdurulması için çağrı

Haq, Doğu Guta, İdlib, Afrin ve Rakka'da insani yardımların ve tıbbi tahliyelerin yapılabilmesi için çatışmaların durması yönünde çağrı yaptı.

Öte yandan İsveç ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) şubat ayı dönem başkanı Kuveyt'in talebi üzerine, BMGK'nin, Suriye'de, özellikle de Doğu Guta'da kötüye giden insani durumu görüşmek üzere toplanması bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir