• DOLAR 32.439
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2478.785
  • ...
Şeyh Kasım sevenleri tarafından anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze köyünde bulunan Kanireva türbesinde bölgenin önemli isimlerinden olan Zilan Şeyhi Kasım Bağdu, vefatının 41'inci yılında sevenleri tarafından dualarla ve okunan Mevlid-i Şerif ile yâd edildi.

Türkiye'nin birçok yerinden gelen sevenlerinin yanı sıra komşu il ve ilçelerden ile Batman'a bağlı birçok yerden gelen insanlara öncülük eden Şeyh Kasım'ın büyük oğlu Fethullah Bağdu, aradan geçen 41 yıla rağmen insanların halen sevgisine mazhar olan babası ve ecdatlarının kendileri için birer rehber olduğunu söyledi.

Anma etkinliğinde bulunan şeyhin sevenlerine Şeyh Kasım ve Zilan âlimleri hakkında bilgi veren Fethullah Bağdu, "Yukarı Mezopotamya'nın ehlibeyt ailesi olan Zilan ailesi, asırlardır bölgede nam salmış, mazlumdan yana olmaları hasebiyle yıllardır sevgi, saygı ve hürmetle anılmaktadırlar. Bugün, babam Şeyh Kasım Bağdu, Türkiye'nin her bölgesinde ve ilinde tanınmaktadır." dedi.

Şeyh Kasım'ın birçok kişinin hidayetine vesile olduğunu belirten Bağdu, "İslamiyet'in güzelliğini o kadar güzel anlatırdı ki fi tarihinde Sason'un Acar köyündeki Ermeniler hep beraber Babam Şeyh Kasım vesilesi ile Müslüman oldu. Hem âlim ve hem de mazlumdan yana olan yaşam biçimleriyle bizlere rehber olan Şeyh Kasım Bağdu ve tüm Zilan büyüklerini buradan minnet ve rahmetle anıyoruz. Buraya gelen herkese de sonsuz teşekkür ediyoruz." dedi.

Kanireva türbesine gelen ziyaretçiler de okudukları Kur'an-ı Kerim ve dualarla Şeyh Kasım'ı anarak birbirilerine ikramlarda bulundular. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir