• DOLAR 32.378
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.01
  • ...
166 generalin görev sürelerine son verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Devlet Başkanlığı Sözcüsü Şah Hüseyin Murtazavi, Gani'nin, başkentte son günlerde artan saldırılarda görevlerini ihmal ettikleri gerekçesiyle 2'si general 7 üst düzey yetkiliyi görevden aldığını açıkladı.

Söz konusu yetkililerin yargılanacağını ifade eden Murtazavi, görevini ihmal eden kim varsa sorgulanacağını belirtti.

Murtazavi, Gani'nin, askeri alanda yeni düzenlemelerin yapılması için 164 generali de emekliliğe sevk ettiğini kaydetti.

Başkent Kabil'de yaklaşık 2 hafta önce eski İçişleri Bakanlığı binası yakınında ambulansla düzenlenen intihar saldırısında 103 kişi öldü, 250'den fazla kişi yaralandı.

Kabil için yeni güvenlik planı

Öte yandan, başkent Kabil'deki saldırılarını önlemek için İçişleri ve Savunma bakanlıkları ile İstihbarat Başkanlığı yeni güvenlik planı hazırladı.

İçişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Nasrat Rahimi, yeni planın Kabil için çok önemli olduğunun altını çizdi.

Planda, Kabil'e giden tüm yolların sıkı kontrol altında tutulması ile istihbarat ve keşif birimlerinin farklı taktik uygulamalarının yer aldığı bilgisini paylaşan Rahimi, bu planın Kabil'in güvenliğine çok yararlı olacağını kaydetti.

Ülkede güvenlik boşluğu nedeniyle her gün yüzlerce Afgan evlerini terk ederek "güvenli liman" olarak gördükleri Kabil'e göç ediyor.

Uzmanlar, son yıllarda nüfusu 5 milyonu aşan Kabil'deki saldırıların kenti güvenli yer olmaktan çıkardığına dikkati çekiyor.

Afganistan İçişleri Bakanlığı verilerine göre, geçen ayki 22 saldırıdan 5'i Kabil'de düzenlendi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir