• DOLAR 32.346
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2306.494
  • ...
Rayların üzerinden geçmek zorunda olan vatandaşlar tedirginlik yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Belde ile Çamlıtepe mahallelerini birbirinden ayıran raylarda her hangi bir alt geçit ile hemzemin geçidin olmaması olası kazalara davetiye çıkarıyor. Hayatlarından endişe duyduklarını söyleyen mahalle sakinleri yetkililerden bu durumum çözülmesini talep ettiler.

Mahallelerinin kurulduğu günden beri aynı sorunu yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri, alt geçit talebinde bulunduklarını ve birkaç yıldır başlatılıp durdurulan projenin devam ettirilmesi gerektiğini söylediler.

"Yol stabilize dahi yapıldığı halde yarım bırakıldı"

Yarım kalan projenin bitirilmesini isteyen mahalle sakinlerinden Şehmus Bayram, 2016 yılında başlanılan söz konusu proje için çok çaba sarf edildiğini söyledi.

Bayram, "Çamlıtepe Mahallesi sakinleri olarak çok mağdur bir durumdayız. Bu yol açılmadığından bütün mahalle sakinleri dert yanıyor. Bu yol stabilize dahi yapıldığı halde yarım bırakıldı. Belediye başkanımıza, valimize sesleniyoruz. Yolun açılıp karşıya bağlaması gerekir. Milletin rahatlıkla hastaneye, okula gidebilmesi için yetkililerden ricamız yolun bir an önce açılmasıdır. Yolun açılmasıyla Şevket Başak Köprülü Kavşağı rahat bir duruma girecek." dedi.

"Kazaların önüne geçilmesi için yolun bir an önce açılması gerekir"

Tren raylarında alt geçidin yapılması mahalleliyi rahatlatacağını dile getiren Bayram, "Belde Mahallesi'yle Çamlıtepe Mahallesi'ni bir birine bağlayan tren raylarının altında bir yol açılması için başvuruda bulunmuştuk. Ama maalesef şu ana kadar her hangi bir çaba sarf edilmedi. Rayların altından yolun açılmasıyla Belde Mahallesi ile Çamlıtepe Mahallesi çok büyük bir rahatlığa kavuşacak. Bu güzergâhta hep tren kazaları oluyor. Kazaların önüne geçilmesi için yolun bir an önce açılması gerekir.  Rayların altından yolun bir an evvel açılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yetkililere seslenen mahalle sakinlerinden Feyzullah Aslan ve Abdulhalim Ceber de söz konusu projenin bir an önce bitirilip hizmete sokulmasını talep ettiler. (İLKHA)

































Bu haberler de ilginizi çekebilir