• DOLAR 32.371
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Viranşehir`de tapulaştırma toplantısı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün organize ettiği "Arazi Toplulaştırma, Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri" ile ilgili toplantı düzenledi.

İlçedeki bir otelde düzenlenen toplantıya; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Emin İzol, İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ahmet Kırstoğlu, Şube Müdürü Ahmet Özdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dr. Siraç Yolcu, Tapu Müdürü Mehmet Hekimoğlu, Malmüdürlüğü Temsilcisi Fettah Güngör, Kadastro Temsilcisi Hüseyin Uyanık, Ziraat Odası Başkan Vekili Kemal Barlak ve toplulaştırma firma yetkilileri katıldı.

İlçede 90 kırsal mahallede başlatılan arazi toplulaştırma ile ilgili çalışmaların değerlendirildiği toplantıda çalışmalarda gelinen son nokta ve yaşanılan sorunların çözümleri ile ilgili konular masaya yatırıldı.

Viranşehir Kaymakamlığı Toplantı Salonunda devam eden toplantıda bir konuşma yapan Kaymakam Ömer Çimşit, arazi toplulaştırılması ile çeşitli nedenlerle ekonomik olarak tarımsal faaliyetleri yapmaya imkân vermeyecek biçimde parçalanmış, dağılmış, bozuk şekilli parsellerin en uygun biçimde birleştirilmesi, şekillendirilmesi ve yeniden düzenlenmesi daha verimli hale geleceğini söyledi. (Sabri Acet-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir