• DOLAR 32.34
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.248
  • ...
Sağlık Bakanı Demircan`dan "atama" açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan milletvekillerinin sorularını yanıtladı. 2018 yılında; Bakan Demircan, 27 bin ebe, hemşire ile sağlık personeli, 19 bin işçi ve yaklaşık 10 bin civarında da doktor alınacağını söyledi.

Türkiye'nin, sağlık alanında ambulans hizmetleri açısından dünya ölçeğinde en ön sıralarda yer alan ülkelerden biri olduğunu belirten Demircan, "Kara ambulansımız 2002'de 500 civarında iken, şimdi 5 binin üzerinde kara ambulansımız var. Hava ambulanslarımız, uçak ambulansımız, deniz ambulansımız var. Yine ambulansla yaralılara ulaşma noktasında da şehir merkezleri ve şehir dışı ulaşım açısından dünya ortalamasının iyi yerindeyiz." dedi.

Güvenlik soruşturması sonuçlanan sağlık çalışanlarının atamalarının gerçekleştirildiğini aktaran Demircan, "Şu anda bizim döneme ait kuralarımızın sonucu yani Devlet Hizmet Yükümlülüğüyle ilgili bekleyen sayımız çok az. Onlar da güvenlik soruşturmaları bittiğinde atanıyor. Atanamayan arkadaşların da neden atanamadıklarını bildiriyoruz. 2018 yılında 27 bin ebe, hemşire ve sağlık personeli, 19 bin işçi alınacak. Doktorlar, mecburi hizmet olduğu için hemen kadroya alınıyor. Yaklaşık 10 bin civarında da doktorlarımız alınacak." ifadelerini kullandı.  (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir